Ingredientai
- Vanduo 750 ml
- Cukrus 200 g
- Braškės 350 g šviežios
- Mėlynės 150 g šviežios
- Citrinos 1 vnt. 250 ml šviežiai spaustų sulčių, 1 citrinos tarkuota žievelė ir papuošimui kelios riekelės
Kaip gaminti
- Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės.
- Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir susmulkinkite iki vientisos masės. Į prikaistuvį su atvėsusiu cukraus sirupu supilkite trintas uogas ir šviežiai išspaustas citrinų sultis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įdėkite kelis citrinų griežinėlius.
- Prieš patiekdami, palaikykite porą valandų šaldytuve. Skanaus!
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 1,5 l citrinų ir braškių gėrimo.
Plačiau skaitykite: „Savaitgaliui – kvapnūs citrininiai desertai“