Ingredientai
- Jogurtas 180 g graikiško lieso
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių - 2 baltymai ir 2 tryniai
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. 0,5
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - nutarkuotos žievelės
- Cukrus 25 g 25 - suflė ir žiupsnelis formelių apibarstymui
- Sviestas 1 vnt. mažas gabalėlis - formai patepti
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Mažu gabalėliu sviesto labai plonai ištepkite penkias mažas kepimo formeles. Apibarstykite trupučiu cukraus.
- Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite graikišką jogurtą, kiaušinių trynius, miltus, druską, vanilę ir nutarkuotą citrinos žievelę.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki minkštų putų.
- Suberkite cukrų ir toliau plakite baltymus iki standžių, bet ne kietų putų.
- Trečdalį plaktų baltymų sudėkite į graikiško jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite.
- Sudėkite likusius baltymus ir vėl lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
- Paruoštą masę paskirstykite į penkis kepimo indelius.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol suflė iškils ir taps gražiai rusvos spalvos.
- Kol suflė kepa, nedarinėkite orkaitės durelių.
- Patiekite nedelsiant. Skanaus!