Ingredientai
- Rudasis cukrus 120 g 100 g - keksiukams ir 1 ½ valg. š. - trupiniams
- Sviestas 80 g 70 g - minkšto keksiukams ir 1 valg. š . - trupiniams
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli arba 3 maži
- Bananai 3 vnt. dideli prinokę
- Jogurtas 125 ml vanilinio
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Miltai 280 g 140 - grikių, 140 - kvietinių ir 1 - valg. š. - trupiniams
- Kava 1 valg. š. tirpios miltelių
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Šokoladas 50 g pieninio
- Avižiniai dribsniai 1 valg. š. trupiniams
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 24 standartinio dydžio keksiukų formeles.
- Į dubenį suberkite rudąjį cukrų ir sudėkite minkštą sviestą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami masę.
- Sudėkite iki vientisos masės sutrintus bananus, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje sumaišykite grikių miltus, kvietinius miltus, tirpios kavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
- Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Įmaišykite nedideliais gabalėliais susmulkintą pieninį šokoladą.
- Paruoštą masę sudėkite į keksiukų kepimo formeles, pripildydami 2/3 jų tūrio.
- Paruoškite trupinius: visus jiems skirtus produktus sudėkite į dubenėlį ir trinkite prištais tol, kol gausite trupinius.
- Apibarstykite trupiniais keksiukų paviršių.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol iškils ir taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
- Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių ir patiekite. Jei norite, galite patiekti su mėgstamu džemu.