Ingredientai
- Jautiena 800 g minkšta šviežia
- Agurkai 4 vnt. kieti marinuoti agurkėliai
- Garstyčios 4 arbat. š.
- Šoninės juostelės: 4 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Druska 1 valg. š. pagal skonį mėsai ir padažui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežiai malti, mėsai ir padažui
- Porai 1 vnt.
- Aliejus 1 st. aptepti ir kepti
- Morkos 1 vnt. padažui
- Salierai 1 vnt. padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Jautienos sultinys 300 ml padažui
- Vynas 100 ml raudonas - padažui
- Sviestas 1 valg. š. padažui
- Krakmolas 1 valg. š. padažui
- Čiobreliai 10 g pagal skonį, padažui
Kaip gaminti
1. Jautieną nuplaukite, labai gerai nusausinkite. Mėsą supjaustykite maždaug 200 g gabalėliais. Juos šiek tiek padaužykite ranka ir, uždengusi kepimo popieriumi, švelniai pamuškite, kad mėsa suminkštėtų.
2. Kiekvieną jautienos gabalėlį pagal skonį iš abiejų pusių įtrinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, aptepkite garstyčiomis (rinkitės grūdėtąsias arba paprastas). Ant viršaus dėkite po šoninės juostelę, agurkėlių skiltelių, berkite griežinėliais supjaustytų, citrinų sultimis pagardintų ir rankomis pamaigytų minkštų svogūnų.
Fotolia nuotr. / Jautienos paruošimas |
3. Paruoštus mėsos suktinukus keliose vietose persmeikite mediniais smeigtukais ir konditeriniu šepetėliu aptepkite aliejumi. Dėkite į didelėje keptuvėje gerai įkaitintus riebalus.
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai |
4. Mėsos suktinukus iš pradžių apkepkite ant didelės kaitros – užsidarys mėsos poros ir neišbėgs sultys. Tada liepsną sumažinkite ir mėsą dar 10 min. troškinkite. Suktinukus ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Galiausiai juos sudėkite į lėkštes ir užberkite smulkintų porų.
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai |
5. Padažui visas daržoves nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite nuo mėsos likusiuose rialuose. Supilkite sultinį, vyną, sumeskite čiobrelių šakeles. Viską šiek tiek pakaitinkite. Tada supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą, išmaišykite, išgriebkite čiobrelių šakeles, įberkite druskos ir pipirų. Padažą sutrinkite elektriniu plakikliu ir patiekite puodelyje – kiekvienas užsipils, kiek norės.
Shutterstock nuotr. / Padažas |
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita