Ingredientai
- Miltelinis cukrus 150 g 50 - pagrindui ir 100 - kremui
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymo - pagrindui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. ½ - pagrindui ir ½ - kremui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. ¼ - pagrindui
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Riešutai 1 st. ¼ puodelio pekano arba graikinių - pagrindui
- Krekeriai:(pagrindui) 110 g
- Sūris 125 g kreminio (pvz., „Philadelphia“) - kremui
- Grietinėlė 125 ml plakamosios 35 - 36 proc. riebumo - kremui
- Braškės 250 g 250 - 300 - šviežių
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Kepimo popieriumi arba folija išklokite 16 cm skersmens kepimo indą.
- Į didelį dubenį sudėkite kiaušinio baltymą. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite minkštas baltas putas.
- Toliau plakdami, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą, suberkite kepimo miltelius ir žiupsnį druskos.
- Gerai išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkintus riešutus ir gabalėliais sulaužytus krekerius.
- Stenkitės, kad visi riešutai ir krekeriai apsiveltų baltymų mase.
- Sudėkite paruoštą masę į kepimo indą, išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių.
- Iškepusį pagrindą atvėsinkite kelias minutes formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
- Atsargiai nuimkite kepimo popierių arba foliją.
- Pasiruoškite kremą.
- Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
- Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Į masę supilkite grietinėlę ir toliau plakite plaktuvu, kol gausite tirštą kremą.
- Atvėsusį torto pagrindą dėkite į lėkštę ar padėklą.
- Ant jo tolygiai paskleiskite paruoštą kremą. Braškes nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Gražiai išdėliokite ant kremo.
- Tortą palaikykite šaldytuve apie 30 minučių, tuomet patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių