Ingredientai
- Obuoliai 1500 g nuluptomis odelėmis ir be sėklalizdžių
- Rudasis cukrus 750 g muskovado
- Razinos 500 g
- Svogūnai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Garstyčios 2 arbat. š. garstyčių grūdeliai
- Imbieras 2 arbat. š. maltas
- Druska 1 arbat. š.
- Obuolių sidro actas: 700 ml
Kaip gaminti
- Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus sukapokite smulkiai. Visus produktus sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Kaitinkite ant vidutinio stirpumo ugnies, kol užvirs. Virkite apie 30 min., neuždengusios prikaistuvio dangčiu. Masė turi sutirštėti.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti. Atvėsusį čatnį sudėkite į švarius, sausus stiklainėlius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.
- Pikantiško skonio obuolių čatnis puikiai tinka prie mėsos patiekalų, pavyzdžiui, keptos vištienos, jautienos, kumpio ar kiaulienos pjausnių. Į obuolių čatnį įmaišius kreminio sūrio, jis tampa puikiu pikantišku užtepu ant skrebučių, riestainių ar krekerių. O į tą patį čatnio recepto įmaišius alyvuogių aliejaus, jame galima marinuoti mėsą.