Ingredientai
- Kiauliena 450 g nugarinės
- Svogūnai 2 vnt. trečdalis puodelio susmulkintų
- Obuoliai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Slyvos 100 g 1/4 puodelio perpus perpjautų
- Vynas 1 st. 1/4 balto sauso arba apelsinų sulčių
- Duona 1 riekės 1/4 puodelio rūpios džiūvėsių
- Česnakai 1 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų
- Rozmarinai 1 arbat. š. džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką maždaug 5 min. kepinkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, slyvas ir dar porą minučių patroškinkite.
2. Į keptuvę su vaisiais supilkite vyną, įberkite po pusę šaukštelio rozmarinų ir čiobrelių, suberkite cukrų, uždenkite ir troškinkite 5 min. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite džiūvėsius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Nugarinėje padarykite maždaug 5 cm gylio įpjovą, visą mėsos gabalą įtrinkite likusiomis žolelėmis ir įdėkite į skardą.
4. Paruoštą įdarą sudėkite į įpjovą. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 45 min., paskui dar 15 min. palikite išjungtoje.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita