Ingredientai
- Varškė 300 g
- Rikotos sūris 300 g
- Miltai 1 st. 1-1,5
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių
- Kepimo milteliai 7 g 1,5 arbat. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 100 g
Kaip gaminti
1. Varškę pertrinkite per sietelį. Sumaišykite su rikotos sūriu, cukrumi, citrinos žievelėmis ir vaniliniu cukrumi.
2. Kiaušinius išplakite iki vientisumo ir įmaišykite į varškės masę.
3. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Suberkite į varškę ir užmaišykite tešlą. Ji turi būti tokio tirštumo, kad neliptų prie rankų. Jei tešla išėjo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius apvalius varškėčius.
4. Juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą kepimo skardą, kad nesiliestų, nes kepami varškėčiai išsipučia. Kiekvieną apšlakstykite lydytu sviestu.
5. Varškėčius kepkite karštoje orkaitėje arba krosnyje apie 20 min. Tiekite su grietine ir trintomis uogomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita