Ingredientai
- Žuvis 700 g jūros lydekos filė
- Ryžiai 300 g
- Šparaginės pupelės 200 g
- Kukurūzai 200 g konservuoti
- Žirniai 200 g konservuoti
- Morkos 2 vnt.
- Majonezas 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį; malti
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.
2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.
3. Į kepimo skardą sudėkite apkeptą žuvį, ant jos - virtus ryžius, o ant viršaus suberkite daržoves ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.
4. Baigdama kepti, uždėkite ant viršaus majonezo, užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita