Linksmoji virtuvė: netradicinis tortas vaikams

Nors vasara jau baigėsi, smėlio dėžės žaislų neskubėkite slėpti tolimiausiuose palėpės kampuose.
Netradicinis tortas vaikams
Netradicinis tortas vaikams / Astos Černės nuotr.

Turime puikią idėją, kuri – net neabejojame – pradžiugins bet kurį mažąjį smaližių. Tortas smėlio kibirėlyje, atrodo itin netikėtai, ryškiai ir žaismingai. Patį tortą galite rinktis kokį tik norite, labiausiai tiks įvairūs sluoksniuoti desertai, kuriais bus labai lengva pripildyti visą kibirėlio tūrį. Kibirėlį galite rinktis vieną didelį, kelis vidutinius ar daug mažų „porcijinių“ kibirėlių – priklausomai nuo to, kokia yra norimo deserto vizija, ar nuo to, kiek bus jo ragautojų.

Kai tortas paruoštas, belieka smagiausia dalis – papuošimas! Apibarstykite deserto viršų trupintais šokoladiniais sausainiais – lai jie būna žemė. Ant viršaus išdėliokite kelis guminukus – tegul iš šio linksmo torto į paviršių lenda sliekiukai! Paberkite kelis riešutus šokolade (galite ir baltame glajuje), kurie primins akmenėlius. Galiausiai, “pasodinkite medį” – įsmeikite kokių nors žalumynų šakelę.

Rezultatas? Intriguojantis ir viliojantis. „Nešvarus“, tačiau tikrai skanus ir, svarbiausia, nuotaikingas!      

Kokioms progoms tiktų toks tortas? Vaikų gimtadieniams. Originalioms dovanoms draugams ar draugų vaikams. Artėjančiam Helovino (Helloween) vakarėliui. Iškylai. Ar tiesiog smagiam ir linksmam savaitgaliui pagardinti!

Torto idėja: familyfriendlyfood.com

Netradicinis tortas vaikams
Receptas: Netradicinis tortas vaikams
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 22
Receptas
Ingredientai
Persikai: 4.00 vnt.
Medus: 4.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 80.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Kreminė varškė: 500.00 g
Cukrus: 200.00 g
Grietinėlė: 250.00 g
Meduoliai: 250.00 g
Sausainiai: 4.00 vnt. (šokoladiniai - papuošimui)
Guminukai - papuošimui: 8.00 vnt.
Riešutai: 20.00 g (glaistyti šokoladu - papuošimui)
Petražolės: 2.00 vnt. (ar kiti žalumynai - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Supjaustykite skiltelėmis. Prikaistuvyje sumaišykite persikų skilteles, medų, cinamoną, rudąjį cukrų ir pusės citrinos sultis. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol persikai suminkštės, o kiti produktai virs vientisu sirupu.
  2. Dubenyje išplakite kreminę varškę ir cukrų. Supilkite pusės citrinos sultis ir išmaišykite. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite ją į varškės masę.
  3. Meduolius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
  4. Pasiruoškite kibirėlius, kuriuose sluoksniuosite desertą. Ant dugno suberkite nestorą sluoksnelį laužytų meduolių. Ant jų tolygiai paskleiskite persikų puseles ir užpilkite porą šaukštų sirupo iš prikaistuvio. Ant persikų tolygiai paskleiskite kreminio sūrio sluoksnelį. Tokia tvarka susluoksniuokite visus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti kreminės varškės.
  5. Palaikykite desertą šaldytuve bent kelias valandas arba per naktį.
  6. Prieš patiekdami, papuoškite desertą. Apibarstykite trupintais šokoladiniais sausainiais (žeme), išdėliokite šokoladu glaistytus riešutus (akmenis) bei guminukus (sliekus). Galiausiai įsmeikite žalumynų šakelę, kuri atstos medį. Patiekite, į kibirėlį su desertu įsmeigę žaislinį kastuvėlį – šis valgymo įrankis čia tiks kur kas labiau nei šaukštas! Skanaus!  
Suskleisti

Tekstas ir receptas Astos Černės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis