-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Greitai paruošiamas makaronų pyragas su špinatais

Ar jums yra buvę tokių momentų, kai vaikščiojate parduotuvėje tarp lentynų lyg kokiame labirinte, vis dairotės, bet ingredientų vakarienei negalite išsirinkti? Tai saldumo, tai sūrumo norisi, kažko naujo, bet lengvai paruošiamo. Penktadienio vakarienei vos per pusvalandį pasigaminkite patiekalą, kuriuo galėsite pamaitinti šeimą bei pavaišinti pasišnekučiuoti užsukusius draugus.
Makaronų pyragas.
Makaronų pyragas.

Taip pat skaitykite: Keisčiausi patiekalai iš viso pasaulio – nuo kraujinių vėdarų, jaučio penio iki gyvų aštuonkojų

Jums reikės (6 porcijoms):

  • 2–3 pakelių makaronų „Dorea“,
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • saujos špinatų,
  • pluoštelio petražolių,
  • 5 didelių kiaušinių,
  • ¼ puodelio parmezano (ar kokio kito mėgstamo) sūrio,
  • maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Makaronus „Dorea“ išimkite iš pakelių, sudėkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek pamaišykite ir palaikykite 7 min., kad jie atsiskirtų vieni nuo kitų, tačiau nesulūžtų.

Vėliau makaronus nukoškite ir sudėkite į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Galite ant viršaus uždėti popierinį rankšluostį, kad jie visiškai išdžiūtų.

Vėliau makaronus sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite žiupsnelį druskos, suberkite susmulkintas petražoles ir špinatus.

Į mažesnį indą įkulkite kiaušinius, suberkite sutarkuotą parmezano sūrį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Tada išmaišytu plakiniu užliekite makaronus ir gautą masę atsargiai išmaišykite.

Įkaitinkite likusį aliejų keptuvėje iki vidutinės temperatūros. Į keptuvę sudėkite makaronų masę ir mentele ją tolygiai spustelėję paskirstykite po keptuvę. Kepkite maždaug 8 min., kol dugnas gražiai apskrus. Jokiu būdu makaronų nemaišykite, kilstelėdami su mentele vieną besiformuojančio pyrago kraštelį, pasižiūrėkite, ar jis pakankamai apskrudęs.

Kai viena makaronų pyrago pusė bus iškepusi, uždėkite ant keptuvės tokio paties skersmens lėkštę ir atsargiai pyragą išverskite į ją. Tada apverstą pyragą nuo lėkštės vėl atsargiai paguldykite į keptuvę ir kitą jo pusę pakepinkite dar 5–10 min.

Iš abiejų pusių apkeptą pyragą išimkite iš keptuvės ir supjaustę gabalėliais patiekite lėkštėse.

Taip pat pasidairykite makaronų apkepų receptų:

Makaronų apkepas
Receptas: Makaronų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakelis)
Faršas: 700.00 g (kiaulienos)
Pomidorai: 5.00 vnt.
Pomidorų padažas: 100.00 g
Sūris: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje.

2. Kiaulienos faršą pakepinkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir prieskoniais.

3. Į riebalais išteptą kepimo indą sukrėskite virtus makaronus, kepintą mėsos faršą, ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuotą sūrį ir užpilkite pomidorų padažo.

4. Kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Makaronų apkepas su daržovėmis
Receptas: Makaronų apkepas su daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spiraliniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Baklažanai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Čiobreliai: 3.00 g
Rozmarinai: 3.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š. (formai patepti)
Mocarelos sūris: 125.00 g (tarkuota)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Baklažaną, papriką, brokolį nuplaukite ir nuvalykite. Baklažaną supjaustykite kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis, brokolį išskirstykite žiedynais.

2.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorą trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir patroškinkite svogūnus, česnakus, baklažaną, papriką, brokolį.

3.Sudėkite pjaustytą pomidorą, prieskoninius žalumynus, pagardinkite druska, pipirais ir 10–15 minučių patroškinkite ant nedidelės ugnies. Supilkite citrinų sultis. Į riebalais išteptą karščiui atsparią formą sudėkite makaronus ir troškintas daržoves.

4.Viršų apibarstykite mocarela ir apie 15 minučių kepkite 220 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų ir faršo apkepas
Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 79
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Makaronų apkepas
Receptas: Makaronų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakelis)
Faršas: 700.00 g (kiaulienos)
Pomidorai: 5.00 vnt.
Pomidorų padažas: 100.00 g
Sūris: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje.

2. Kiaulienos faršą pakepinkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir prieskoniais.

3. Į riebalais išteptą kepimo indą sukrėskite virtus makaronus, kepintą mėsos faršą, ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuotą sūrį ir užpilkite pomidorų padažo.

4. Kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Makaronų apkepas
Receptas: Makaronų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 35
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (pakelis spagečių)
Saliamis: 200.00 g (arba rūkytos kiaulienos šoninės, arba virto kumpio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto brandinto)
Petražolės: 20.00 g (kapotų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Laikydamasi nurodymų ant pakuotės, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir palikite nusivarvėti.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir trumpai apkepkite įkaitintame svieste, sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą dešrą, kumpį arba šoninę, maišydama pakepkite porą minučių.

3. Dubenyje suplakite kiaušinius su šlakeliu pieno, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.

4. Apkeptą dešrą ir svogūnus sumaišykite su makaronais, sudėkite į sviestu pateptą stiklinį kepimo indą, supilkite kiaušinių mišinį. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.

Suskleisti
Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (virta)
Makaronai: 150.00 g (spiraliniai)
Ananasai: 4.00 vnt. (konservuotų griežinėliai)
Mandarinai: 2.00 vnt.
Razinos: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padažui)
Pienas: 100.00 ml (padažui)
Grietinė: 200.00 ml (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Karis: 3.00 g (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje.

2.Mandarinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis. Ananasų griežinėlius nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Viską sumaišykite su makaronais ir sukrėskite į sviestu pateptą karščiui atsparų kepimo indą.

3.Kiaušinį išplakite su pienu, grietine, sojų padažu, kariu, druska ir pipirais. Paruoštą masę užpilkite ant makaronų.

4.Kepkite 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Apkepą tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų apkepas su vištiena ir slyvomis
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (malta)
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Batonas: 1.00 riekės (1-2)
Pienas: 3.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Slyvos: 30.00 vnt. (25-30 - vengrinės)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Makaronai: 250.00 g
Sviestas: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmaišykite kiaušinį, sumaltą piene išmirkytą batoną, įberkite prieskonių ir dalimis supilkite grietinėlę.

2. Iš mėsos padarykite mažus kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuplaukite ir sumaišykite su sviestu, dar šiek tiek pasūdykite ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.

4. Ant makaronų sudėkite vištienos kotletukus ir slyvas, o ant viršaus užberkite sluoksnį tarkuoto sūrio, uždėkite mažų sviesto gabalėlių ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.  

Suskleisti
Makaronų apkepas
Receptas: Itališkas makaronų ir sūrio apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 31
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (mėgstami)
Svogūnai: 50.00 g (smulkinti)
Česnakai: 50.00 g (smulkinti)
Garstyčių milteliai 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Pomidorai: 100.00 g (savo sultyse konservuoti, smulkinti)
Čederio sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 50.00 g (tarkuotas)
Jogurtas: 70.00 g (liesas)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius.

2. Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano (ar kito panašaus sūrio). Apie 15–20 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

P. S. Jei norite, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, rinkitės liesesnį sūrį.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Suskleisti
Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
Receptas: Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečiai)
Pienas: 100.00 ml
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Parūkytos pieniškos dešrelės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
  2. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  3. Dešreles supjaustykite šiaudeliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
  4. Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų užkepėlės su sojų varške
Receptas: Makaronų apkepėlės su sojų varške
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g
Daržovės: 250.00 g (šaldytų daržovių rinkinys)
Sojų varškės sūris: 150.00 g (sojų pupelių varškė)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais.

2. Į keksiukų formeles (geriausia silikonines) dėkite makaronų ir daržovių mišinio, ant viršaus supilkite varškės masę.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusias užkepėles gražiai išimkite iš formelių ir dėkite į lėkštes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Makaronų užkepėlė su daržovėmis
Receptas: Makaronų apkepėlė su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Sūris: 150.00 g („Džiugas“)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Adžikos padažas 2.00 valg. š.
Krapai: 10.00 g
Makaronų prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 10.00 g
Špinatai: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g
Krevetės: 300.00 g
Lydytas sūrelis „Mildutė“ 1.00 vnt.
Paprikos: 3.00 vnt.
Makaronai: 600.00 g („Kaspinėliai“)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite.

2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją.

3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską patroškinkite.

4. Dėkite kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir šaukštą adžikos padažo ir sumaišykite. Štai daržovės jau paruoštos!

5. Į indą, kuriame kepsite apkepėlę, dėkite dalį makaronų, ant viršaus dalį paruoštų daržovių sluoksnį ir vėl makaronų sluoksnį. Užtepkite šaukštą adžikos, dėkite pomidorų grežinėlius ir užberkite smulkinto (tarkuoto) sūrio.

6. Viską kepkite orkaitėje apie 1015 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laura Masilionienė

Suskleisti
Makaronų ir daržovių apkepas
Receptas: Makaronų ir daržovių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 49
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (spiraliniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebi)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes.

2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Nuplautą ir nuluptą morką supjaustykite griežinėliais.

3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite luobelę, supjaustykite riekelėmis.

4. Brokolinius kopūstus išskirstykite žiedynais ir apvirkite garuose. Tik nepervirkite – žiedeliai turi likti traškūs.

5. Pievagrybius nuplaukite ir padalinkite į keturias dalis.

6. Karščiui atsparų stiklinį arba keraminį indą patepkite sviestu, sudėkite pusiau išvirtus makaronus, daržoves ir grybus, apibarstykite prieskoniais. Supilkite pasūdytą grietinėlę, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.

Suskleisti
Makaronų apkepai
Receptas: Makaronų apkepai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite.

2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą  sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais.

3. Kai pomidoras suminkštės, į keptuvę suberkite miltus ir kepkite apie minutę. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir įpilkite grietinėlės.

4. Padažui sutirštėjus keptuvę nukelkite nuo ugnies. Šešias gilias formeles (ramekinus) ištepkite sviestu. Makaronus sumaišykite su padažu ir  išdėliokite į formeles, pabarstykite sūriu ir kepkite 80 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 min., iškeptus puoškite petražolėmis.

Suskleisti
Mairūno vasariškas apkepas
Receptas: Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 48
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Varškės sūris: 300.00 g
Pienas: 300.00 ml
Grietinė: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirkite!

2. Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą.

3. Atskirame dubenyje sutarkuokite varškės sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, įdėkite grietinės, įtraiškykite česnako, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Šiuo mišiniu užpilkite makaronus su daržovėmis. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintu baziliku.

4. Apkepą kepkite maždaug 45 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje.

Suskleisti
Makaronų keksas
Receptas: Makaronų keksas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 43
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (nevirtų arba apie 600 virtų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto fermentinio)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli arba 6 maži)
Pienas: 375.00 ml
Varškė: 150.00 g (tepamos su žalumynais)
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g (žiedynėlių)
Vištiena: 100.00 g (kumpelio)
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto arba kitų itališkų žolelių)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 - viršui)
Sviestas: 3.00 valg. š. (tirpinto - viršui)
Parmezano sūris: 25.00 g (tarkuoto - viršui)
Kaip gaminti
  1. Jei neturite makaronų likučių, 250 g makaronų išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Brokolių žiedynėlius išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje, kol suminkštės, bet vis dar gerai laikys savo formą. Išvirusius nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kekso kepimo formą (32x12 cm) išklokite kepimo popieriumi (arba ištepkite gabalėliu sviesto ir apibarstykite džiūvėsėliais).
  4. Virtus makaronus sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
  5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pieną ir tepamą varškę su žalumynais. Išplakite iki vientisos masės.
  6. Supilkite plakinį į dubenį su makaronais ir sūriu. Suberkite virtus brokolių žiedynėlius, mažais kubeliais supjaustytą vištienos kumpelį, druską, muskatą, juoduosius pipirus ir džiovintus bazilikus. Gerai išmaišykite.
  7. Paruoštą masę supilkite į paruoštą kekso kepimo indą.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tirpintą sviestą ir tarkuotą kietąjį sūrį. Šiuo mišiniu apibarstykite kekso paviršių.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Prieš išimdami iš kepimo indo, leiskite atvėsti apie 10 min.
  10. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite.

 

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius