Salotos su rikota, žolelėmis ir „Penne Rigate“ makaronais
Reikės:
• 300 g makaronų,
• 200 g rikotos,
• 15 g petražolių,
• 15 g krapų,
• 15 g laiškinių česnakų,
• 15 g raudonėlių,
• 0,5 citrinos sulčių,
• 0,5 citrinos tarkuotos žievelės (tik geltonoji dalis),
• maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),
• 70–100 ml vandens, kuriame virė makaronai,
• 20 ml alyvuogių aliejaus (makaronams).
Kaip ruošti:
1. Makaronus išvirkite stipriai pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir sumaišykite su aliejumi.
2. Žoleles susmulkinkite, sumaišykite su rikota, įpilkite citrinos sulčių ir įberkite tarkuotos citrinos žievelės.
3. Pagardinkite pipirais, įpilkite šiltą vandenį, kuriame virė makaronai.
4. Baigdami dėkite makaronus.
5. Galite atvėsinti ir valgyti kaip šaltas salotas arba kaip šiltą patiekalą.