2013 04 01

Gaminame su Liutauru Čepracku: pikantiškos salotos su makaronais

Virtuvės virtuozas Liutauras Čeprackas šį kartą savo pasirodymą virtuvėje dedikuoja ponui MAKARONUI ir pristato lengvai paruošiamų, bet nekasdienių salotų receptą.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas

Salotos su rikota, žolelėmis ir „Penne Rigate“ makaronais

Reikės:

• 300 g makaronų,

• 200 g rikotos,

• 15 g petražolių,

• 15 g krapų,

• 15 g laiškinių česnakų,

• 15 g raudonėlių,

• 0,5 citrinos sulčių,

• 0,5 citrinos tarkuotos žievelės (tik geltonoji dalis),

• maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),

• 70–100 ml vandens, kuriame virė makaronai,

• 20 ml alyvuogių aliejaus (makaronams).

 

Kaip ruošti:

1. Makaronus išvirkite stipriai pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir sumaišykite su aliejumi.

2. Žoleles susmulkinkite, sumaišykite su rikota, įpilkite citrinos sulčių ir įberkite tarkuotos citrinos žievelės.

3. Pagardinkite pipirais, įpilkite šiltą vandenį, kuriame virė makaronai.

4. Baigdami dėkite makaronus. 

5. Galite atvėsinti ir valgyti kaip šaltas salotas arba kaip šiltą patiekalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų