2013 04 18

Liutauras Čeprackas pristato: prancūziškas klafutis

Klasikinis prancūziškas klafutis – greitai paruošiamas ir labai skanus prancūziškas desertas, kuris dažniausiai gaminamas su vyšniomis. Šįkart Liutauras Čeprackas pasakoja apie prancūziškų desertų išskirtinumą ir subtilybes.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras

Įdarui:

• 400 g šaldytų arba šviežių vyšnių (be kauliukų),

• 50 g cukraus,

• 30 g sviesto.

Tešlai:

• 70 g miltų,

• 200 ml pieno,

• 2 kiaušiniai,

• 30 g cukraus,

• 30 g lydyto sviesto,

• druska (žiupsnelis),

• 0,5 tarkuotos citrinos žievelės.

Kaip gaminti:

1. Miltus sumaišykite su cukrumi, druska, paskui su kiaušiniais. Supilkite pieną, lydytą sviestą, suberkite citrinos žieveles. Palaikykite 15 min., kad išbrinktų miltai.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ºC.

3. Į karščiui atsparią kepimo formą dėkite cukrų ir sviestą (50 g cukraus ir 30 g sviesto). Kiškite formą į orkaitę ir 5–8 min. kaitinkite. Tada cukraus ir sviesto masę sumaišykite su uogomis ir ant viršaus pilkite tešlą.

4. Kepkite apie 20 min., kol kraštai įgaus aukso spalvą. Kepdami nevarstykite orkaitės durelių, nes klafutis sukris!

Patiekite iškart apibarstę milteliniu cukrumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“