Vakarienei – 10 gardžių makaronų patiekalų

Makaronai dažnai tampa greita ir gardžia vakariene. Dalinamės skaniomis idėjomis!
Makaronų salotos
Makaronų salotos / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Orkaitėje kepti patiekalai: 12 pasiūlymų 

Įdaryti makaronai
Receptas: Įdaryti makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt.
Fetos sūris: 300.00 g
Špinatai: 30.00 g (švieži)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g (parmezano)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (neriebi)
Makaronai: 200.00 g (kriauklelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos.

2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels, sumeskite špinatus, kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite.

4. 200 g fetos ištrinkite su grietine, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, puse špinatų masės, bazilikais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Įdaro prikimškite į makaronų kriaukles, jas dėkite į riebalais išteptą kepimo indą, supilkite grietinėlę, sukrėskite likusią špinatų dalį, užberkite trupintą likusią fetą, galiausiai parmezaną ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol sūris gražiai apskrus.

6. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis.

Suskleisti
Makaronai su lašiša
Receptas: Makaronai su lašiša
3 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (Pakuotė šviežių makaronų juostelių)
Lašiša: 400.00 g (šviežia filė)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Šparagų ūgliai (švieži arba konservuoti) 100.00 g
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlis baltosios poro dalies)
Grietinėlė: 150.00 ml (neriebi)
Vynas: 100.00 ml (baltas sausas)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (citrininiai, pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Sūris: 50.00 g (saujelė smulkiai tarkuoto kieto brandinto)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais, pagal skonį pasūdykite, pabarstykite citrininiais pipirais ir kelias minutes patroškinkite garuose, kad nebūtų žalia.

3. Porą supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, tada sudėkite traiškytus česnakus, suberkite kapotą aitriąją papriką, supilkite vyną ir kaitinkite padažą, iki dalis skysčio nugaruos. Supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, pačioje pabaigoje – kaparėlius ir garuose troškintus šviežius arba gerai nuvarvintus konservuotus šparagų ūglius.

4. Padažą dar truputį pakaitinkite ir supilkite ant makaronų.

5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu sūriu ir kapotais krapais.

Suskleisti
Rytietiški makaronai
Receptas: Rytietiški makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 44
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (nedidelė pakuotė mėgstamų norimos formos rytietiškų makaronų (ryžių, sojų))
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Sezamo sėklos: 50.00 g (žiupsnelis tamsių)
Prieskoniniai žalumynai: 100.00 g (pavyzdžiui, saujelė petražolių arba gelsvių)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.

2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite.

4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.

5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.

6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.  

Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.

Suskleisti
Makaronai su padažu
Receptas: Makaronai su „Bolognese“ padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Alyvuogės: 100.00 g (žaliųjų)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo ir taip pat stiebas "Bolognese" padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežių lapelių papuošimui)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir taip pat "Bolognese" padažui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir taip pat "Bolognese" padažui)
Konservuoti savo sultyse pomidorai be odelių ("Bolognese" padažui) 500.00 g
Faršas: 300.00 g (jautienos arba kalakutienos, "Bolognese" padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, "Bolognese" padažui)
Morkos: 1.00 vnt. ("Bolognese" padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį "Bolognese" padažui)
„Vorčesterio“ padažas, "Bolognese" padažui 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (baltojo sauso, "Bolognese" padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Tada padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus.

2. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.

3. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje su šauktu aliejaus, tada nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

4. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir, iki suminkštės, pakepinkite šaukšte sviesto.

5. Spagečius išdalykite į lėkštes, apliekite paruoštu mėsos padažu, šalia berkite alyvuogių, ant viršaus išdėliokite keptus salierus bei papuoškite bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Makaronų salotos
Receptas: Makaronų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 41
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (kaspinėlių arba vamzdelių)
Fetos sūris: 100.00 g
Špinatai: 100.00 g (šviežių lapelių)
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt. (aliejuje)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis smulkiai kapotų šviežių arba džiovintų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis smulkiai kapotų šviežių arba džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, gerai nuvarvinkite.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite špinatų lapelius, didesnius suplėšykite.

3. Papriką ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais šiaudeliais.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, gerai išmaišykite.

5. Į didelį dubenį sudėkite virtus makaronus, špinatų lapelius, paprikas ir pomidorus, apšlakstykite padažu, apibarstykite sutrupintu fetos sūriu, atsargiai išmaišykite. Patiekite su orkaitėje skrudinta itališka duona.

Kulinaro patarimas. Jei nemėgstate ar neturite fetos sūrio, salotas galite pagardinti tarkuotu parmezanu arba mocarelos griežinėliais.

Suskleisti
"Tagliatelle" makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
Receptas: „Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g ("Tagliatelle")
Rūkytas upėtakis 500.00 g
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (jei aliejuje – 4 puselės, jei sausi – 2 valg. š.)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoškite padažą – sutrinkite viską trintuvu. Padažas turi būti šaltas.

2. Išvirkite makaronus ir sumaišykite juos su dalimi padažo. Į lėkštės dugną dėkite rūkyto upėtakio, ant viršaus makaronų, paskui vėl upėtakio. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite parmezano.  

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas

Receptas Gidono Šapiro-Bilo

 

 

 

 

 

Suskleisti
Mėsos ir makaronų troškinys
Receptas: Mėsos ir makaronų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kiauliena: 400.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Šaldytos daržovės 200.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 4.00 g (pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite ir nusausinkite. Papriką supjaustykite šiaudeliais.

2. Mėsą supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Baigiant kepti, įpilkite sojų padažo ir sudėkite bazilikus. Kai mėsa suminkštės, sudėkite smulkintą papriką ir šaldytas daržoves.

3. Pabaigoje suberkite makaronus, dar pakaitinkite keletą minučių ir pagardinkite druska bei prieskoniais. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Sicilietiška pasta
Receptas: Sicilietiška pasta
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečiai)
Sardinės: nedidelės skardinės 2.00 vnt.
Razinos: 30.00 g (saujelė)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didesnė skardinė smulkintų pomidorų be odelių)
Svogūnai: 2.00 g (didesni)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Riešutai: 30.00 g (kedrinės pinijos)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą: du didesnius svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite ant rankšluosčių popieriaus nusausintas sardines ir kaitinkite, kol jos sušils.

2. Į padažą supilkite konservuotus pomidorus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar 10 min. kaitinkite, kol padažas sutirštės. Makaronus išvirkite su druska, kaip nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite – viduje makaronai turi būti kietoki.

3. Virtus makaronus išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus krėskite padažo, berkite kaparėlių, sausoje keptuvėje skrudintų pinijų ir orkaitėje skrudintų džiūvėsėlių. Į kiekvieną lėkštę įberkite ir po truputį karštame vandenyje mirkytų razinų.

Suskleisti
„Carbonara“ spagečiai
Receptas: Spagečiai su „Carbonara“ padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 218
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Petražolės: 1.00 sauja (¼ puodelio šviežių)
Šoninė: (karštai rūkytos) 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ - maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ - malto)
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
  2. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
  3. Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
  4. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
  5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
  6. Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
  7. Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!

 

Suskleisti
Makaronų keksas
Receptas: Makaronų keksas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 43
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (nevirtų arba apie 600 virtų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto fermentinio)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli arba 6 maži)
Pienas: 375.00 ml
Varškė: 150.00 g (tepamos su žalumynais)
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g (žiedynėlių)
Vištiena: 100.00 g (kumpelio)
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto arba kitų itališkų žolelių)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 - viršui)
Sviestas: 3.00 valg. š. (tirpinto - viršui)
Parmezano sūris: 25.00 g (tarkuoto - viršui)
Kaip gaminti
  1. Jei neturite makaronų likučių, 250 g makaronų išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Brokolių žiedynėlius išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje, kol suminkštės, bet vis dar gerai laikys savo formą. Išvirusius nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kekso kepimo formą (32x12 cm) išklokite kepimo popieriumi (arba ištepkite gabalėliu sviesto ir apibarstykite džiūvėsėliais).
  4. Virtus makaronus sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
  5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pieną ir tepamą varškę su žalumynais. Išplakite iki vientisos masės.
  6. Supilkite plakinį į dubenį su makaronais ir sūriu. Suberkite virtus brokolių žiedynėlius, mažais kubeliais supjaustytą vištienos kumpelį, druską, muskatą, juoduosius pipirus ir džiovintus bazilikus. Gerai išmaišykite.
  7. Paruoštą masę supilkite į paruoštą kekso kepimo indą.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tirpintą sviestą ir tarkuotą kietąjį sūrį. Šiuo mišiniu apibarstykite kekso paviršių.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Prieš išimdami iš kepimo indo, leiskite atvėsti apie 10 min.
  10. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite.

 

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis