Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min primena: 9 svarbiausi Dainų šventės renginiai

Dainų šventė – tai viena reikšmingiausių ir didžiausių tradicinių švenčių Lietuvoje, kuri pritraukia tūkstančius dalyvių ir žiūrovų iš viso pasaulio. Šiame straipsnyje 15min primena, kokių renginių nepraleisti šią šventinę savaitę.
dainų šventė
dainų šventė / Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

1

Folkloro diena „Rasi rasoj rasi“

Folkloro diena – retai pasitaikanti galimybė žiūrovams išsamiai susipažinti su Lietuvos regionų ypatumais. 6000 Folkloro dienos atlikėjų sugužės į Vilniaus Senamiestį pristatyti Lietuvos regionų – Aukštaitijos, Žemaitijos, Suvalkijos, Dzūkijos ir Mažosios Lietuvos.

Kada

liepos 2 d., 12 val. ir 20 val.

Kur

Vilniaus Bernardinų sode, pilių teritorijoje, Katedros aikštėje. Didysis - koncertas Katedros aikštėje

Kiek

nemokamai

2

Kanklių koncertas „Skambėkite, kanklės“

1998 m. į Lietuvos dainų šventės programą įsiliejęs kanklių muzikos koncertas „Skambėkite, kanklės“ suvienys per 500 Lietuvos kanklininkų. Šiam styginiam liaudies instrumentui Dainų šventėje skiriamas ypatingas dėmesys: kankliavimo tradicijos Lietuvoje siekia XV–XVIII amžių, o jų kilmė susijusi su mūsų protėvių tikėjimu.

Kada

liepos 2 d., 18 val.

Kur

Šv. Jonų bažnyčia

Kiek

nemokamai

3

Teatro diena „Esaties lieptais“

Teatro diena kaskart sutraukia daugiau nei 1000 įvairių kategorijų – suaugusiųjų, vaikų ir jaunimo, lėlių – mėgėjų teatro dalyvių, kurie repetuoja savo pasirodymus iš anksto žinodami tematiką. Kiekvieno teatro pasirodymas originalus, neretai pasitelkiantis įspūdingus kostiumus ir scenografiją. Teatro dienos „Esaties lieptais“ dalyviai įtrauks žiūrovus į prasmingą manifestą, teigdami, kad visa, kas teatro mene buvo vertinga, yra ne tik nepamiršta, bet ir auginama. Teatro dienos dalyviai gerbia ir tęsia gyvojo teatro tradicijas, vertina ir pristato nacionalinę dramaturgiją kaip neatsiejamą giją bendrame žmogaus, gamtos, meno audinyje.

Kada

liepos 3 d.

Kur

Valdovų rūmai Vilniuje

Kiek

nemokamai

4

Ansamblių vakaras „Gyvybės medis“

Ansamblių vakaras Dainų šventės programoje išsiskiria autentiška trisluoksne kompozicija. Jį sudaro trys elementai: choras, atliekantis lietuvių liaudies dainas ir kompozitorių būtent šiam koncertui sukurtus kūrinius, liaudies instrumentų orkestras ir liaudies šokių grupė. Ansamblių vakaras „Gyvybės medis“ – neabejotinai vienas ryškiausių 2024 m. šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės programos renginių.

Kada

liepos 3 d. 22 val.

Kur

Kalnų parko estrada Vilniuje

Kiek

bilietai čia

5

Vokalinių ansamblių koncertas „Žeme, kas tu esi?“

Vokalinių ansamblių koncertas – 2018 m. į Lietuvos dainų šventės programą įsiliejęs renginys. Čia susitinka stipriausi žanro kolektyvai, kurių balsais suskamba ryškiausia šiuolaikinė vokalinė muzika. 2024 m. vokalinių ansamblių koncerte pasirodys 31 kolektyvas. Atlikėjai susirinks iš visos Lietuvos, dainuos ir svečiai iš JAV. Aukščiausio meistriškumo lygio koncerte bus apmąstoma šventumo tema – šventumas kaip ryšio vieta, kaip galimybė susitikti su jį generuojančiomis galiomis.

Kada

liepos 4 d., 18 val.

Kur

Lietuvos nacionalinė filharmonija Vilniuje

Kiek

bilietai čia

6

Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncertas „Vario audra“

Šimtmečio Dainų šventė – puiki galimybė apmąstyti Lietuvos muzikinę kultūrą, kurios kelionė atsispindės ir pučiamųjų instrumentų orkestrų koncerte „Vario audra“. Didžiuliam jungtiniam orkestrui talkins būgnininkai, šokėjai ir dainininkai, kurių bendrai kuriama energija paliks neišdildomą įspūdį.

Kada

liepos 4 d., 20 val.

Kur

„Twinsbet“ arena Vilniuje

Kiek

bilietai čia

7

Šokių diena „Amžių tiltais“

Šokių dienos koncertas žiūrovus kaskart stebina atlikėjų masiškumu – scenoje pasirodo net 9000 atlikėjų. Šokėjai aikštėje kuria įspūdingas kompozicijas, o žiūrovų akys laksto, bandydamos sugauti sukinius, žingsnelius, rankų mostus. Kompozicijos atliekama taip organiškai, tarsi visi šokėjai kasdien repetuotų tūkstantiniame rate.

Kada

liepos 5 d., 13 ir 21 val.

Kur

Lietuvos futbolo federacijos stadionas Vilniuje

Kiek

bilietai čia

8

Eitynės

Dainų šventės dalyvių eitynės – renginys, kuriame susiburia beveik visi šventės atlikėjai ir kūrėjai. Džiugiai nusiteikę, pasipuošę gražiausiais kostiumais, regionus, miestus ir šalis pristatančia atributika, dainomis ir šokiais tūkstančiai dalyvių užlieja miesto gatves. Eidami dalyviai bendrauja su miniomis susirinkusių žiūrovų, pozuoja nuotraukoms, džiaugiasi įvykusiais šventės renginiais ir ruošia balsus bei širdis didžiajam Dainų šventės finalui, kuris įvyksta visai eitynių upei suplaukus į Vingio parką – Dainų dienai.

Kada

liepos 6 d. 16 val.

Kur

iš Vilniaus Katedros aikštės į Vingio parką

Kiek

nemokamai

9

Dainų diena „Kad giria žaliuotų“

Dainų šventės savaitės finalas – Dainų diena. Į Vingio parką šią dieną pro visus įmanomus įėjimus plaukia minios, susirenkančios išgyventi to, kas kaip prisiminimas liks visam gyvenimui: specialiai Dainų dienai pastatytoje parko estradoje 12 000 atlikėjų dainuos apie šimtmetį gyvybės.

Kada

liepos 6 d., 20.30 val.

Kur

Vilniaus Vingio parko estrada

Kiek

sėdimos vietos mokamos (bilietai čia), stovimos - nemokamai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus