Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiazui tinka pirmadienis: magiškas vakaras po atviru dangumi

Liepos 22 dieną, Vilniuje, Downtown forest terasoje, įvyks tris gyvus pasirodymus sujungsiantis renginys „Džiazas miške”, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„Džiazas miške“ akimirka 2023 m.
„Džiazas miške“ akimirka 2023 m. / Manto Repečkos nuotr.

Jo organizatorė Živilė Jankutė-Pivoriūnė sako, kad vasarą sostinėje džiazas skamba rečiau, o „Džiazas miške“ vyksta jau antrus metus, ambicingai ketindamas tapti kasmete tradicija, kai itin skirtingi džiazo pasirodymai susiburia vienam magiškam vakarui po atviru dangumi.

„Ypatinga tai, jog į šį renginį atskirs ne vienas užsienietis pasirodyti specialiai Vilniaus publikai“, – sako Živilė.

Ryčio Šafranausko nuotr./Grupė „Two Face Tide“
Ryčio Šafranausko nuotr./Grupė „Two Face Tide“

Klausytojus pasitiks lietuvių ir danų muzikantų grupė „Two Face Tide“, Lietuvoje tai bus tik ketvirtas jų pasirodymas. Grupė gimė iš draugystės Martynui Šerpyčiui ir Bertramui Kvistui Lynggaardui studijuojant Danijos nacionalinėje muzikos konservatorijoje. Abu muzikantai groja saksofonais ir turi tikslą sujungti skirtingus kultūrinius kontekstus, eksperimentuoti ir realizuoti savo kūrybines vizijas per originalias kompozicijas. Rezultatas – mišri, ribų neturinti muzika, apimanti tokius žanrus kaip hardbopas, modernusis džiazas, avangardas ir liaudies muzika.

Antrieji į sceną lips grupė „MozX“, kur muzikinius dialogus saksofonu, suzafonu ir būgnais skleis: Dovydas Stalmokas, Lukas Pivoriūnas ir Dalius Naujokaitis-Naujo. Pasirodymas bus ypatingas, nes specialiai į Lietuvą atvyksta perkusininkas Kenny Wollesen iš Niujorko, kuris prisijungs prie šio pasirodymo!

Daugiau kaip du dešimtmečius Niujorko džiazo scenoje kuriantį K.Wolleseną bendraminčiai vadina „visur esančiu“. Jis grojo su įvairiausių žanrų atlikėjais – nuo Tomo Waitso iki J.Zorno, nuo Davido Byrne’o iki Bebelio Gilberto, įsiamžino šimtuose įrašų.

Ievos Galiūtės nuotr./„Shower“
Ievos Galiūtės nuotr./„Shower“

Dalius Naujokaitis jau beveik 30 metų gyvenana Niujorke, yra žinomas būgnininkas ir performansų meistras, jie su Kenny yra artimi draugai ir scenos kolegos, tad susikalbėti improvizacine muzikine kalba tikrai pavyks. Neabejotinai klausytojų laukia garsinis nuotykis!

Vakaro pabaigą paskelbs populiari grupė „Shower“, kurie koncerte sugros ne tik gerbėjų pamėgtus kūrinius, bet ir nemažai naujų. Grupę muzikos melomanai prisimena iš jaunųjų grupių konkursų, kur jie užtikrintai nardė hip-hop’o, funk’o, džiazo bei alternatyvaus roko stiliuose ir ne tik pakerėjo klausytojus, bet ir užėmė pirmąsias vietas.

Manto Jankaus nuotr./Kenny Wollesen
Manto Jankaus nuotr./Kenny Wollesen

Žiemą sėkmingai sudalyvavę Eurovizijos atrankoje, „showeriai“ buvo atrasti platesnės auditorijos. Šiuo metu grupė ruošiasi išleisti naują studijinį albumą, kurio kūriniais pasidalins ir „Džiaze miške“ Užupio širdyje.

Džiazas miške – liepos 22 dieną Downtown Forest terasoje Vilniuje, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito