Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prasideda festivalis „SPOT“ – užsienio ir lietuvių pasirodymai Vilniaus gatvėse, aikštėse ir parkuose

Šį ketvirtadienį, Vilniuje prasideda jau septintą kartą vyksiantis tarptautinis gatvės menų festivalis SPOT, kuriame performansai parkuose, šiuolaikinis šokis po tiltu ir balkonuose, šiuolaikinis cirkas kiemuose bei netikėtos skulptūrėlės Vilniaus gatvėse.
Isaaco Cordalo skulpturėlės Vilniuje
Isaaco Cordalo skulpturėlės Vilniuje / Isaaco Cordalo nuotr.
Temos: 2 Menas Kultūra

Intensyvi festivalio programa vilniečius bei miesto svečius su gatvės menais kvies susipažinti nemokamai net keturias festivalio dienas, SPOT metu bus pristatomi ispanų, katalonų, prancūzų, olandų, suomės bei lietuvių kūrėjų darbai!

„Su šių metų SPOT festivalio programa kviečiame žaisti mieste ir su miestu ir dar kartą tikiname, kad miestas puiki žaidimų aikštelė įvairiomis prasmėmis“, – pasakoja festivalio organizatoriai.

Marisol Valqui nuotr./Ančių performansas
Marisol Valqui nuotr./Ančių performansas

Ir išties viso festivalio metu Vilniaus gatvėse bus galima ieškoti pabirusių ispanų menininko Isaac Cordal skulptūrėlių, kurias norint rasti ne tik teks pasivaikščioti, dažniau pakelti akis į viršų ar tikrinti savo pastabumą. Nors skulptūrėlės itin mažo dydžio, bet neša rimtas socialines žinutes ir kviečia susimąstyti apie mūsų nuvertėjusį santykį su gamta ar šalutinį evoliucijos poveikį. „Cement Eclipses Project“ skulptūrėlės jau apkeliavo daugybė pasaulio šalių, o specialiai sukurtas Vilniui bus galima rasti Šiltadaržio, Užupio, Vokiečių, Pylimo, Pilies, Bernardinų ir kitose gatvėse.

Liepos 11 ir 12 dienomis, festivalio žiūrovai išvys ir pirmą kartą Lietuvoje pristatomą Marijos Baranauskaitės – Liberman darbą „Ančių performansas“, kuris kvies pažvelgti į gyvūnų ir žmonių santykius naujomis akimis. Jau šį ketvirtadienį ir penktadienį taip pat bus pristatomas ir suomės, Kaune reziduojančios šiuolaikinio cirko menininkės Aino Makipaa darbas – „Gandras“. Šis pasirodymas festivalio žiūrovus pakvies bene į atokiausią šių metų programos lokaciją ir vyks Lietaus parke, Šeškinėje.

SPOT metu bus galima išvysti ir katalonų trupės „Compania de Circo eia“ šiuolaikinio cirko nuoširdų ir labai jaukų pasirodymą „Espera“, kuris bus pristatomas Istorijų namų vidiniame kieme, o liepos 13 ir 14 dienomis olandų trupė „Knot on hands“ pakvies į akrobatinį, pusiausvyros galimybes tikrinantį pasirodymą „Brace for impact“. Džiugu, kad į Vilnių ir į festivalį sugrįžo ir katalonai „Electrico 28“, kurie jau nuo pirmadienio Šeimyniškių gatvės žaidimų aikštelėje intensyviai kuria savo naujausiąjį darbą „The Place“.

Jonay Pmatos nuotr./„The Place“
Jonay Pmatos nuotr./„The Place“

Liepos 12 ir 13 dienomis įvyks prancūzų „Collectif la Meandre“ šokio pasirodymas „Bien Parado“, kuris lydimas elektroninės muzikos garsų kvies žiūrovus ne tik išvysti, bet ir patiems išsilaisvinti judesyje, o gal net ir gyvenime.

Savaitgalį po Vingio parko tiltu bus pristatomas Claros Giambino ir Arūno Mozūraičio šokio pasirodymas „One“, kuris nukels į tarsi meditacinę kelionę, liudijant gilius tarpusavio ryšius ir tapsmą VIENU.

Guilherme'o Costa Oliveira nuotr./„Espera“ pasirodymas
Guilherme'o Costa Oliveira nuotr./„Espera“ pasirodymas

Paskutinę festivalio SPOT dieną bus galima išvysti iš šokio pasirodymus balkonuose – arba naujai pažvelgti į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelį, kuriame kauniečiai „Ulna dance company“, pristatys šokio darbą „Balkonas“.

Dar daugiau atradimų žaidžiant mieste ir su miestu, viso festivalio SPOT metu, liepos 11-14 dienomis, nemokamai! Visa festivalio programa – menuspaustuve.lt, visi festivalio pasirodymai nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus