Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 06

Vilniaus savivaldybės įmonių vadovais tyliai tapo buvę administracijos direktorės pavaldiniai

Skambūs sostinės valdžios pažadai skaidriai valdyti miestą ir užmarštyje palikti Artūro Zuoko metodus vis labiau kelia kreivą šypsnį. 15min.lt išsiaiškino, kad dviejų Vilniaus miesto savivaldybės žinioje esančių įmonių vadovais tyliai tapo buvę administracijos vadovės Almos Vaitkunskienės bendradarbiai banke „Citadele“.
Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė
Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vasaros pabaigoje Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo ieškoti vadovo savo įmonei  „Vilniaus miesto būstas“.

Tam buvo organizuotas konkursas, rugsėjo viduryje A.Vaitkunskienė sudarė konkurso vertinimo komisiją, kurios pirmininku paskyrė savivaldybės Personalo departamento direktorių Antaną Gadeckį.

Jis anksčiau vadovavo „Citadele“ grupei priklausančiai bendrovei „Citadele faktoringas ir lizingas“.

Konkursą į šias pareigas laimėjo Tadas Balsevičius. Pagal internete skelbiamą informaciją, jis anksčiau vadovavo „Citadele“ grupei priklausančiai bendrovei „Citadele faktoringas ir lizingas“. Informacijos, kada tiksliai jis tapo vadovu, nėra.

Kvepia labai stambiu konkursu

Žmogus iš tų pačių sluoksnių tyliai tapo ir bendrovės „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“ (VGAET) vadovu.

Kadangi VGAET yra uždaroji akcinė bendrovė, jos vadovą išrinko valdyba.

Tačiau nei kada tai nutiko, nei valdybos sudėtis bendrovės puslapyje neviešinama.

Naujasis direktorius Sigitas Mocevičius savo „Linked In“ paskyroje vis dar nurodo dirbantis „Citadele“ banko Verslo bankininkystės departamento vadovu. Šiame banke dirbo nuo 2012 metų spalio, prieš tai dirbo SEB banke.

Tačiau nepaisant to, kad įmonė išgyvena ne geriausius laikus, jos vadovo vieta – šilta, nes greitai ji vykdys itin stambų viešąjį konkursą.

Apie tai, kad žmogus su patirtimi ėmė dirbti bankrotui į akis ne pirmus metus žiūrinčioje ir darbuotojų pykčio proveržių krečiamoje įmonėje, sostinės savivaldybė nepasigyrė.

Nepaisant to, kad įmonė išgyvena ne geriausius laikus, jos vadovo vieta – šilta, nes greitai ji vykdys itin stambų viešąjį konkursą.

Balandį sostinės meras Remigijus Šimašius sustabdė A.Zuoko laikais pasirašytą sutartį su ūkio subjektų grupe „Gemmo S. p. A.“ dėl Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų modernizavimo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus meras Remigijus Šimašius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus meras Remigijus Šimašius

Sutarties kaina buvo įspūdinga – 129,3 mln. eurų. Balandį sostinės taryba nesutiko su terminu, per kurį grupė turėjo pasiskolinti lėšų.

R.Šimašius tuomet žadėjo, kad Vilniaus gatvių apšvietimo sistemos modernizavimo modelis bus paskelbtas artimiausiu metu.

A.Vaitkunskienė sako negalinti drausti pretenduoti

A.Vaitkunskienė pernai rugsėjį beveik po devynerių metų pasitraukė iš „Citadele” banko valdybos pirmininkės ir administracijos vadovės pareigų.

Nebūtų teisinga ir netgi nebūtų įmanoma uždrausti kokiam nors asmeniui kandidatuoti ir pretenduoti į pareigas Savivaldybės įmonėse tik todėl, kad kažkada žmogus yra dirbęs su manimi vienoje organizacijoje

Apie du buvusius bendradarbius 15min.lt paklausta Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovė atrašė, kad nei renkant „Vilniaus miesto būsto“ direktorių konkurso būdu, nei atrenkant VGAET direktorių ji nedalyvavo: „Sprendimų šiais klausimais nepriėmiau, nes tai ir nėra mano pareiga.“

Administracijos direktorė dėl „Vilniaus miesto būsto“ vadovo nurodė kreiptis į A.Gadeckį, o dėl Sigito Mocevičiaus paskyrimo – į VGAET valdybos pirmininką Arvydą Darulį.

„Mano nuomone, nebūtų teisinga ir netgi nebūtų įmanoma uždrausti kokiam nors asmeniui kandidatuoti ir pretenduoti į pareigas Savivaldybės įmonėse tik todėl, kad kažkada žmogus yra dirbęs su manimi vienoje organizacijoje, juolab kad esu dirbusi daugiau nei su 2000 žmonių“, – teigė A.Vaitkunskienė.

Pareigas gavo ir buvęs R.Šimašiaus pavaldinys

15min.lt rašė, kad prieš kurį laiką didelius pinigus vartančio Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) vadovu tapo buvęs mero Remigijaus Šimašiaus pavaldinys Teisingumo ministerijoje Tomas Vaitkevičius.

Tapti naujuoju direktoriumi buvusiam teisingumo viceministrui nesutrukdė net tai, kad jis visiškai neatitiko oficialiai paskelbtų reikalavimų.

Teisingumo ministerijos nuotr./T.Vaitkevičius
Teisingumo ministerijos nuotr./T.Vaitkevičius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus