Kaip sako tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ autorius, malta triušiena yra mėsa, kurią jis itin mėgsta ir kuri dažnai karaliauja jo virtuvėje. Tad išbandykite patiekalą, kuriame ji derinama su džiovintais pomidorais ir grikiais – bus skanu!
Kai ilgai tupinėti prie puodų nesinori, gelbsti greitai paruošiami patiekalai. Vienas tokių – ne tik elegantiškas, tačiau ir maistingas vištienos patiekalas, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Jis tiks ir darbo dienos vakarienei, ir savaitgalio pietums, net kai laukiate išrankesnių svečių.
Šio veganiško užkandžio receptu dalinasi tinklaraštis Rojaus daržas
Miško žvėrys: Šios salotos – vienos iš mano gelbėtojų. Visuomet gaminu visą normą ir niekad nesuvalgome jų visų. Tada kitą dieną pakepu jas keptuvėje ir turiu šiltus pietus darbe. O trečios dienos vakare užpilu salotų likučius kiaušinio-pieno-tarkuoto sūrio plakiniu, pabarstau parmezanu, kišu orkaitėn ir traukiu puikiausią apkepą. Taip pat šios salotos labai tinka piknikams ar kelionėms.
Šių spalvingų salotų receptą pristato subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nors soka („socca“) yra labai populiarus Nicos regiono patiekalas, specialiai nedėjau šio recepto į savo knygą „Prancūzijos virtuvė“. Manau, kad pajusti tikrą „soccos“ skonį galima tik paragavus jos dar karštos, ką tik ištrauktos iš atviros ugnies krosnies viename iš turgelių po šilta Pietų Prancūzijos saule. Taigi, autentišką „socca“ rasite tik čia, o ne tokią autentišką, bet taip pat labai gardžią galima paruošti ir savo virtuvėje.
Harisa – aštrus prieskoningas padažas. Šio ugnimi alsuojančio padažo tėvyne laikomas Tunisas, bet jis plačiai paplitęs ir kitose Šiaurės Afrikos šalyse bei Pietvakarių Azijoje.
Ruošdami harisą vieni paprikas parūko, kiti kepa, bet dažniausiai naudojami džiovinti pipiriukai. Pageidautina – kelių aštrumo lygių rinkinys.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Spelta labai greitai nuramdo alkio jausmą. Užvalgei saują speltos su alyvuogių aliejumi – ir į kovą. Kūnas lengvas. Jėgos – kiek reikia. Štai kodėl „insalata“ iš speltos subalansuota moterims, bet labai tinka vyrams.
Išbandykite traškias salotas su niekaip termiškai neapdorotais smidrais, gal šis ispaniškas receptas jums atvers naujus šios daržovės skonius?
Šiame padaže žaidžia skirtingos spalvos ir skoniai – džiovintų pomidorų, špinatų, prieskonių. Jis nesunkiai paruošiamas ir tiks ne tik makaronams, bet ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.