Ingredientai
- Pupelės 3 puodelis virtų raudonųjų, įdarui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis, įdarui
- Aliejus 1 valg. š. įdarui
- Vanduo 3 puodelis 1 puodelis vandens arba pupelių nuoviro įdarui ir 2 puodeliai šilto vandens tešlai
- Mocarelos sūris 3 vnt. rutuliukai, įdarui
- Kukurūzų miltai 4 puodelis tešlai
- Druska 1 arbat. š. perpus tešlai ir įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir iki geltonumo apkepinkite supjaustytus svogūnus. Sumalkite pupeles su nuoviru, svogūnais ir druska (malimo mašinėle arba elektriniu trintuvu. Jei trintuvu – geriau dalimis, pupelės sunkiai trinasi). Pasidėkite atskirai.
2. Sūrį sutarkuokite ir pasidėkite į kitą dubenį.
3. Miltus ir druskos pagal skonį sumaišykite su šiltu vandeniu. Tešla turi būti lipni, bet lengvai formuojama. Jei reikia – pridėkite vandens arba suminkykite surišimui su kiaušiniu.
4. Dėkite ant delno kiaušinio dydžio tešlos gumulėlį ir suformuokite dubenėlį. Šaukšteliu įdėkite pupelių ir sūrio įdaro. „Uždarykite“ dubenėlį ir suplokite paplotėlį.
5. Apkepkite paplotėlį iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes.
6. Pupusus valgykite karštus su curtido – lengvai marinuotais apyaštriais kopūstais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams