-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Apple iPhone X“ išankstinių užsakymų apimtys Lietuvoje – rekordinės

Užsienio žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie tai, kad šiuos telefonus pirmąją prekybos dieną gaus tik sugebėjusieji dėl jų atsikelti 3 valandą nakties, suskubome aiškintis: o kaip vyksta jų išankstiniai užsakymai Lietuvoje? Ar bus susidurta su deficito problema?
„iPhone X“ pristatymas
„iPhone X“ pristatymas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dėl skirtingų prekybos organizavimo metodų iš operatorių gavome gana skirtingus atsakymus, tačiau bendra situacija aiški: „Apple iPhone X“ gerina visus pardavimų rekordus.

Anot „Telia“ atstovo spaudai Audriaus Stasiulaičio, lietuviai yra turtingi ir 1200 eurų kaina už telefoną jų negąsdina. Maža to, didelė dalis jų užsako brangesniuosius modelius su didesniu atminties kiekiu ir sumokėdami visą kainą.

Bendrovė išankstinių užsakymų sistemoje yra užprogramavusi dienos „kvotas“ – kuo vėliau telefonas užsakomas, tuo vėliau jo pristatymo galima tikėtis. Pavyzdžiui, 10 val. ryte užsakius telefoną galima buvo pakankamai užtikrintai jaustis, kad kurjeris į duris pasibels jau lapkričio 3 dieną, o straipsnio rašymo metu numatyta pristatymo data yra ne ankstesnė nei lapkričio 10.

A.Stasiulaitis teigė, kad „Telia“, kaip ilgamečiai „Apple“ partneriai, telefonų turi“, nors kiekių nurodyti tiksliais skaičiais negalėjo.

Jis užtikrino, kad įrenginius gaus ne tik užsakiusieji juos iš anksto, bet ir lapkričio 3 dieną apsilankę operatoriaus salonuose. „Bet nežadame, kad jų bus visuose salonuose, be to, visi duomenys leidžia prognozuoti, kad bus eilės“, – įspėjo A.Stasiulaitis.

„Bitės“ korporatyvinių reikalų vadovas Antanas Bubnelis taip pat tvirtina, kad „iPhone X“ startas yra aktyviausias lyginant su visais šiemet startavusiais bet kurių gamintojų flagmanais ir aktyvesnis ir už „iPhone 8“ startą“.

Anot jo, pirmoji į šios įmonės sandėlius atvyksianti telefonų siunta yra tikrai nemaža, tačiau A.Bubnelis įspėjo, kad „Bitės“ klientai, norintys gauti telefoną pirmomis jo prekybos dienomis, įrenginius turėtų užsakyti dar šiandien arba vėliausiai rytoj – kitiems teks gerokai palūkėti.

Jis taip pat žadėjo, kad telefonus nuo pat prekybos pradžios bus galima rasti pagrindiniuose „Bitės“ salonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius