-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Lietuvą atgabenti naujausi „Sony Xperia“ flagmanai: papūtė nauji vėjai

Kai praėjusiais metais visi didieji išmaniųjų telefonų gamintojai pristatė savo berėmių telefonų variantus su 18:9 kraštinių santykio ekranu, „Sony“ arė seną vagą, arba, kaip pasakytų patys, „išlaikė stabilumą“. Bet šiemet konservatyvusis drabužėlis nusimestas, o „Sony Xperia XZ2“ serijos telefonai nebeatrodo senamadiškai.
Pilnas „Xperia XZ2“ telefonų spalvų spektras
Pilnas „Xperia XZ2“ telefonų spalvų spektras / V.Neverausko / 15min nuotr.

Nuo pat „Xperia Z“ serijos telefonų pasirodymo gūdžiais 2013 metais „Sony“ flagmanai vizualiai keitėsi labai nestipriai – buvo laikomasi geometrinėmis figūromis pagrįsto dizaino principų, nebuvo vengiama stačių kampų. Toks solidus, bemaž pramoninis dizainas. Bet ilgainiui konkurentai technologijų ir dizaino požiūriu nurūko į priekį, o „Sony“ „išlaikė stabilumą“ ir netgi atrodė, kad didžiuojasi piršto storumo rėmelio juostomis virš ekrano ir po juo. Tačiau tie laikai praėjo: XZ2 serijos telefonai jau atrodo kur kas šiuolaikiškiau, aptakiau, užmiršus geometrinį dizainą ir suploninus tas linijas, kuriomis šiandien didžiuotis jau niekas nebedrįsta.

Bet vieną dalyką, kurio iki šiol nesugeba pasiūlyti joks kitas „Android“ išmaniųjų telefonų gamintojas, išsaugojo: telefono „Compact“ versija nuo didesniojo flagmano skiriasi iš esmės tik dydžiu, bet ne kokybe. Na, ir dar šiek tiek spalvomis. Nors ir didesnieji, ir mažesnieji telefonai yra 4 panašių spalvų (juodos, sidabrinės, žalios ir rožinės), tačiau „XZ2“ telefonai yra blizgūs, stikliški, o „XZ2 Compact“ nugarėlės - matinės, iš kokybiško polikarbonatinio plastiko.

Ketvirtadienį Vilniuje viešai pademonstruoti telefonai gali pasigirti savybėmis, kurių iki šiol nesiūlo konkurentai. Pavyzdžiui, ką tik lentynose pasirodęs „Samsung Galaxy S9“ sugeba filmuoti „super lėtu“ 960 kadrų per sekundę greičiu, vaizdą saugant 720 taškų raiškos formatu – tą patį sugebėjo dar pernykščiai „XZ1“ serijos telefonai, o šiemetiniai flagmanai pastiprinti iki to paties filmavimo greičio, bet „Full HD“ raiškos. Be to, naujausi „Sony“ telefonai geba filmuoti 4K HDR formatu.

V.Neverausko / 15min nuotr./„Xperia XZ2“ telefonai
V.Neverausko / 15min nuotr./„Xperia XZ2“ telefonai

Ir nors „Sony“ dar negali girtis tuo, kad sugeba vartotojo veidą paversti kalbančiu kakučiu, kaip kad „Apple iPhone X“ arba lūpas kraipančiu žmogučiu, kaip kad „Samsung Galaxy S9“. Už tai konkurentai iki šiol neturi gebėjimo sukurti trimatės skaitmeninės veido ar kokio nors objekto skulptūros. O šiemet „3D Creator“ funkcija patobulinta tiek, kad vartotojas gali savo veido trimatį modelį pasidaryti ir pats, be kito žmogaus pagalbos, be to, atsirado galimybė smarkiai padidinti gauto modelio detalumą.

O kas smagiausia (nors tai yra ne tik „Sony“ nuopelnas) – kad tokius trimačius modelius dabar galima be jokių papildomų priemonių kelti tiesiai į „Facebook“ tinklą. Vadinasi, tiems, kurie per šį socialinį tinklą pardavinėja kokius nors daiktus, ši funkcija taps nepamainoma ir leis parduodamą daiktą galimiems pirkėjams patogiai parodyti iš visų pusių.

Nors gamintojų panaudotas kameros jutiklis yra lygiai toks pats, kaip ir „XZ1“ modeliuose, sulėtinto, 4K HDR filmavimo ar patobulinto 3D modelių kūrimo funkcijos į pernykščius telefonus programiškai perkelti nepavyks, nes jie tikriausiai nesusidorotų su šių procesų reiklumu. Tuo tarpu naujieji įrenginiai yra sukurti naujausios „Qualcomm Snapdragon 845“ pagrindu, tad jų našumas, telefonus pristačiusio „Sony“ eksperto Rikardo Skogbergo teigimu, išaugo 30 procentų.

Didesniojo telefono ekranas yra 5,7 colių įstrižainės, mažylis atsilieka labai nedaug – jis yra 5 colių įstrižainės, tačiau, skirtingai nei būdavo anksčiau, dėl mažesnio dydžio „Compact“ telefono versijos ekrano raiška nenukentėjo: abu ekranai yra „Full HD+“ (1080 x 2160 taškų) raiškos. Kiti skirtumai tarp „pilno dydžio“ ir „kompaktiško“ telefono yra akumuliatoriaus talpa (3180 mAh didesniajame ir 2870 mAh mažesniajame) ir palaikomas duomenų perdavimo spartos standartas: teoriškai „XZ2“ duomenis LTE tinkle gali siųstis iki 1,2 Gbps sparta, „XZ2 Compact“ - iki 0,8 Gbps sparta. Praktiškai mobiliojo ryšio tinklų, kurie pasiūlytų bent 800 Mbps spartą, jau nekalbant apie 1,2 Gbps, reikėtų ieškoti su žiburiu, ir vis tiek nerastumėte.

V.Neverausko / 15min nuotr./„Sony Xperia XZ2“
V.Neverausko / 15min nuotr./„Sony Xperia XZ2“

Tiesa, šie telefonai skiriasi ir dar viena ganėtinai svarbia ir unikalia savybe: „Sony“ į didesnįjį telefoną sugebėjo sukišti ganėtinai didelį unikalų vibruojantį varikliuką, kuris leidžia lytėjimu jausti garsą – apie tai, kaip toks vibratorius veikia realybėje, parašysime išsamesnėje apžvalgoje. Mažesniajame telefone tokiam pojūčių gamą išplečiančiam priedui vietos neliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius