-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išmanumo pakraštys: išmanieji ir dantų, ir plaukų šepečiai

Besižvalgant į CES parodos Las Vegase dalyvių stendus kartais gali susidaryti įspūdis, kad tų įmonių idėjų generatoriai vakarais prieš miegą vis pasvarsto – na kur dar galima būtų įgrūsti kokią nors „išmaniąją“ funkciją, nesvarbu, reikia jos ar nereikia. Ir kai kurie prigalvoja visai įdomių dalykų. Pavyzdžiui, išmaniųjų dantų ar plaukų šepetukų.
Consumer Electronics Show paroda Las Vegase
Consumer Electronics Show paroda Las Vegase / Vaido Neverausko/15min.lt nuotr.

Ilgam plaukui – šukų protas

Pagalvotumėte, o ką gi tokio išmanaus galima padaryti su plaukų šepečiu? Juk funkcija jo baisiai paprasta – braukyti per plaukus tol, kol šie pasidarys tiesūs ir lygūs. Ar bent jau ne tokie pasišiaušę. Bet, pasirodo, gerai pasukus galvą ir į plaukų šepetį galima prikišti papildomų funkcijų.

Pavyzdžiui, šepetyje „Hair Coach“, kaip ir bet kokiame padoriame išmaniajame telefone, yra giroskopas ir akselerometras, o taip pat keletas kitų jutiklių, įskaitant mikrofoną, kuris klauso, kaip lūžinėja ir trūkinėja šukuojami plaukai. Be to, šepetys pats pajunta, ar šukuojami sausi, ar drėgni plaukai

Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./Išmanusis plaukų šepetys
Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./Išmanusis plaukų šepetys

Visą šukavimo metu surinktą informaciją šepetys persiunčia į išmanųjį telefoną, kuriame esanti programėlė duomenis apdoroja ir vartotojui pateikia rezultatus: kaip dažnai plaukai šukuojami, ar šukavimas nėra per daug šiurkštus (o jei jis per daug šiurkštus – įspės apie tai vibravimu paties šukavimo metu), pateiks patarimus priklausomai nuo naudotojo plaukų tipo.

Technine „reikalo“ puse užsiėmė „Nokia“ padalinys „Withings“, nors prekyboje metų viduryje jis pasirodys kaip bendrovės „L'Oreal“ linijos „Kerastase“ produktas, kainuojantis apie 200 eurų.

Dantų šepetukas taip pat su dirbtiniu proteliu

O per kurią pusę protelio galima būtų įkrėsti dantų šepetukui? Juk jo funkcija atrodo lygiai tokia pati paprasta – išsispaudi lašelį pastos ir nubrūžini visus dantis iš visų prieinamų pusių.

Bet ar esate įsitikinę, kad tikrai visus dantis nuvalote iš visų pusių? Štai į šį klausimą išmanumas ir padeda atsakyti šepetukas „Ara“, pagamintas bendrovės „Kolibree“. Juk kartais gali kilti toks erzinantis klausimas – o ar gerai nusivaliau kairio apatinio žandikaulio krūminių dantų išorinį paviršių? Gal ten palikta bakterijų veisykla?

Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./Išmanusis dantų šepetukas
Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./Išmanusis dantų šepetukas

Pirmajame pasaulyje dantų šepetuke su dirbtiniu intelektu taip pat, kaip ir išmaniajame plaukų šepetyje, yra ir akselerometras, ir giroskopas, tad šie jutikliai padeda aiškiai nustatyti, kokiu intensyvumu ir kokia kryptimi vyksta dantų valymas, sudarant virtualų burnos vaizdą ir apskaičiuojant, kuris tiksliai dantų paviršius tuo metu valomas. Visi duomenys persiunčiami į programėlę, kurioje sudaroma dantų valymo statistinė ataskaita ir rekomendacijos – galbūt reikėtų valytis dažniau, galbūt reikėtų atkreipti daugiau dėmesio į kurią nors burnos dalį. Bet net jeigu telefono šalia nėra, šepetukas informaciją pasaugos iki galimybės ją perkelti.

Savaime suprantama, šis produktas dar ir šiek tiek vibruoja, padėdamas dantis valyti efektyviau. Jo akumuliatorius veikia iki dviejų savaičių naudojant kasdien.

O už visą tą išmanumą ir intelektualumą šepetuko gamintojai nuo metų vidurio ketina prašyti maždaug 130 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius