-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„MWC 2015“: ką šįmet Barselonoje pasauliui rodo įmonės iš Lietuvos?

Pavasario pradžioje didžiausios mobilių technologijų įmonės važiuoja į Barseloną – čia kovo 2-5 dienomis vyksta didžiausia pasaulyje mobilių technologijų paroda „Mobile World Congress 2015“ (MWC), kur pristatomos svarbiausios metų mobilių technologijų naujovės. Šįmet čia dalyvauja dvi įmonės iš Lietuvos – „Ligowave“ ir pernai iš Rusijos į Lietuvą veiklą perkėlusi „Game Insight“.
Lietuviai parodoje Mobile World Congress 2015
Lietuviai parodoje Mobile World Congress 2015
Temos: 1 Barselona

Dalyvauja trečius metus

Ji produkciją kuria mūsų šalyje – belaidės įrangos gaminimu užsiima 50 darbuotojų, – o gamyba vykdoma Kinijoje, iš kur vėliau belaidės įrangos produktai pasiekia beveik visus žemynus.

Belaidei įrangai skirtus produktus gaminanti „Ligowave“ į MWC atvyksta jau trečius metus iš eilės. Ji produkciją kuria mūsų šalyje – belaidės įrangos gaminimu užsiima 50 darbuotojų, o gamyba vykdoma Kinijoje, iš kur vėliau belaidės įrangos produktai pasiekia beveik visus žemynus. Iš viso bendrovėje dirba maždaug tūkstantis žmonių.

„Ligowave“ produktų vadovas Ričardas Venediktovas sako, kad eksportuojama 99,5 proc. visų gaminių.

„Šįmet parodoje pristatome bevielio ryšio liniją tolimiems atstumams „Rapid Fire“. Ji skirta komunikacijai iki 100 km, jei yra tiesioginis matomumas. Tinka tiek operatoriams, tiek specialiems projektams, taip pat gali būti naudojama ir pramoniniuose pritaikymuose, pavyzdžiui, ten, kur išgaunama nafta“, – pasakojo R.Venediktovas.

Prie stendo yra keletas kitų įmonės gaminių – vidaus interneto prieigos stotelės, skirtos mokykloms ar namams bei daugiataškės komunikacijos stovas.

„Čia labiau unikalus produktas, kuris panaudoja palydovinę anteną. Galima turguje nusipirkti palydovinę anteną ir tą galvutę iš mūsų pasiimti ir susimontuoti. Tokiu atveju turime unikalų sprendimą – mažutė dėžutė, labai patogu logistiškai, o lėkštę gali prisikonstruoti. Ypač aktualu, kai reikia toliau siųsti produktus“, – sakė R.Venediktovas.

Paklaustas, ar paroda atsiperka, jei jau trečius metus iš eilės čia „Ligowave“ atvažiuoja, vyras vienareikšmiškai neatsakė: „Tiesiogiai visko vertinti pinigais neišeina. Yra šioks toks įsipareigojimas, nes iškart po jos turi pasakyti, ar dalyvausi kitais metais. Bet naudą juntame: čia daug žmonių, susirenkame daug kontaktų.“

Analogų neturintis žaidimas, kurį kūrė ir lietuviai

Šis žaidimas tam tikra prasme neturi analogų – jo konkurentai yra tik konsolės arba kompiuteriniai žaidimai, o mobiliuosiuose nieko panašaus dar nėra. 

Kitame parodos gale, 8.1 salėje, įsikūrusi „Game Insight“. Žaidimų kūrimu užsiimanti studija šįmet į Barseloną atvyko pristatyti naujo dar neišleisto kompiuterinio žaidimo „X-Mercs Invasion“, į kurį deda dideles viltis. Iš viso čia atvykę maždaug penkiolika žmonių, dauguma jų – iš Rusijos, tačiau yra ir keli lietuviai.

„Žaidime reikia kautis su ateiviais. Turi vystyti karines korporacijas ir kovoti dėl dominavimo pasaulyje, – žaidimą pristatė už „Game Insight“ technines partnerystes atsakingas Olegas Pridiukas. – Žaidimas labai gražus, sukūrėme labai daug lygių ir daug turinio. Jei norėtum pereiti visą žaidimą iškart, reikėtų 40 valandų. Vėliau ketiname sukurti naujų lygių.“

Nemokamas žaidimas jau netrukus bus išleistas „App Store“, o vėliau – „Google Play“. Uždirbti „Game Insight“ ketina siūlydama mokamą turinį.

„Šis žaidimas tam tikra prasme neturi analogų – jo konkurentai yra tik konsolės arba kompiuteriniai žaidimai, o mobiliuosiuose įrenginiuose nieko panašaus dar nėra. Galime pasidžiaugti, kad ir lietuviai prisidėjo prie tokio žaidimo kūrimo“, – sakė O.Pridiukas.

Žaidimų kūrimo studija „Game Insight“ pernai iš Rusijos persikėlė į Vilnių, o jos investuotojai kartu su Vilniaus miesto savivaldybe Vilniuje kuria slėnį „Vilnius Tech Park“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius