Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti
Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
2016 10 12

Kaunas turės specialią įstaigą, kuri vilios turistus ir investuotojus

Kauno valdžia nutarė, kad turistų ir investuotojų vilionėmis į miestą bei Kauno garsinimu pasaulyje užsiims viena, bendra įstaiga. Tokia jau dirba Vilniuje ir, laukiama, bus Klaipėdoje.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dabar turizmu Kaune, investuotojais ir miesto populiarinimu užsienyje rūpinasi Kauno turizmo informacijos centras, savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyrius, mokslo ir technologijų parkas „Technopolis“. Rezultatais miesto valdžia nepatenkinta.

„Kiekvienas investuotojas (dažnai papuola užsieniečių, tai šiek tiek ir palepusių) to dėmesio nori daugiau. Kad informacija galėtų būti suteikta reikalingi žmonės, kurie išmanytų verslą, verslo sąlygas mieste ir sugebėtų pateikti miestą kaip patrauklų turizmui“, – aiškino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kad informacija galėtų būti suteikta reikalingi žmonės, kurie išmanytų verslą, verslo sąlygas mieste ir sugebėtų pateikti miestą kaip patrauklų turizmui, – aiškino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Savivaldybės planuose – sujungti visas pastangas ir kurti vieną įstaigą „Kaunas IN“, kurioje dirbtų apie 18 žmonių. Tai bus dabar Turizmo informacijos centre, savivaldybėje ir „Technopolyje“ dirbantys specialistai, kuriems šiuo metu ieškoma vadovo.

„Neabejotinai reikės daugiau finansavimo ir tai priklausys nuo šiai įmonei iškeltų tikslų. Jei norėsime labai plačiai savo žinomumą padidinti, reikės daugiau pinigų. Galbūt vadovai atras kažkokių stebuklingų idėjų, kurios bus genialios ir reikės mažiau pinigų, tai viskas tikrai priklausys nuo vadovybės ir jos kompetencijos“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Panaši įstaiga, „Go Vilnius“, dirba sostinėje. Agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas viliasi, kad iki metų pabaigos ir uostamiestis patvirtins planus reformuoti Klaipėdos ekonominės plėtros agentūrą. Tikimasi, kad šios įstaigos didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bendradarbiaudamos su agentūra „Investuok Lietuvoje“ perimtų dalį investuotojų užklausų ir dirbtų tiesiogiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmiausia – Lietuva ir jos žmonės
Reklama
Kaunietė laimėjo apsilankymą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse
Reklama
Kepsninių verslo „Kamado Bono“ įkūrėjas atskleidė, kokias klaidas dažniausiai darome prie grilio
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai