Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 19

Klaipėdos universiteto studentams – pats moderniausias šalyje naujas bendrabutis

Jau šį rudenį apie 170 Klaipėdos universiteto (KU) studentų apsigyvens naujutėlaičiame, vieninteliame tokiame A energetinę klasę atitinkančiame bendrabutyje. Universiteto vadovybė žada, jog tai tikrai ne paskutinis toks modernus bendrabutis ir planuoja dar dviejų tokių statinių atsiradimą.
Naujutėlaitis Klaipėdos universiteto bendrabutis
Naujutėlaitis Klaipėdos universiteto bendrabutis / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

„Šis bendrabutis yra A energetinės klasės, natūralu, kad tokių bendrabučių Lietuvoje dar nėra, energetiškai taupus pastatas. Jame yra apie 170 vietų, įrengtos vietos neįgaliesiems, pritaikyti specialūs baldai neįgaliesiems, vonios kambariai. Papildomai šitame pastate yra įrengtos skalbyklės, džiovyklės, viskas studentų patogumui. Viskas išsidėstę per tris aukštus, – kalbėjo KU kancleris Evaldas Lukauskas. – Tai pirmasis naujas bendrabutis Klaipėdos universiteto miestelyje, turėtų atsirasti trys“.

Pusantrus metus trukusios naujo bendrabučio statybos kainavo 2,8 mln. eurų. Statinys iškilo ES lėšomis, taip pat investuoti pinigai gauti Turto bankui pardavus seną bendrabutį Taikos prospekte. Kada iškils dar du tokie modernūs bendrabučiai, kol kas nežinia, tačiau darbai jau vyksta. Anot kanclerio, planuojama parduoti ir kitus senus statinius ir investuoti į naują infrastruktūrą.

Neabejojama, jog pastato išlaikymas bus tikrai pigus, mat jis bus šildomas geotermine energija.

Šiuo metu KU turi tris senus, patenkinamos būklės bendrabučius Karklų, Malūnininkų gatvėse ir Statybininkų prospekte. Jie pilnai apgyvendinti, juose gyvena apie 800 studentų. Šiuo metu už gyvenimą bendrabutyje vienas studentas priklausomai nuo kambario tipo moka 30-50 eurų. Vieta naujame bendrabutyje atsieis kiek brangiau, šiuo metų kainų komisija derina pragyvenimo kaštus. Neabejojama, jog pastato išlaikymas bus tikrai pigus, mat jis bus šildomas geotermine energija.

Planuojama, kad bendrabutyje laikinai galės gyventi ir atvykstantys dėstytojai.

2 500 kv.m. studentų bendrabutyje įrengti 89 kambariai (81 – dvivietis, 8 vienviečiai, iš jų 4 – skirti žmonėms su negalia). Pastato antrajame ir trečiajame aukšte įrengta po dvi virtuves-valgomuosius. Pirmajame aukšte – viena didelė virtuvė-valgomasis ir fojė. Šios patalpos suprojektuotos taip, kad pašalinus išmontuojamas pertvaras ir atskyrus virtuvę, jos būtų nesunkiai transformuojamos į bendrą susirinkimų erdvę studentiškiems renginiams. Bendrabučio vėdinimui įrengta aktyvi vėdinimo sistema.

Bendrabutį statė bendrovė „Panevėžio statybos trestas“. Anot jo atstovų, teko nemažai padirbėti, jog už numatytą pinigų sumą būtų pasiekta A energetinė klasė ir tilptų numatytas skaičius studentų.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Naujutėlaitis Klaipėdos universiteto bendrabutis
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Naujutėlaitis Klaipėdos universiteto bendrabutis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas