-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Valinskas: GYTI PAŠKEVIČIAU, EIK SU SAVO SŪNUMI N...!

Vyksta karas. Ne tik Ukrainoje, bet ir mūsų galvose. Kartkartėmis išlenda kažkas su visiškai peršautomis smegenimis ir pasireiškia. Jau girdėjome Egidijaus Dragūno-Selo, Juozo Statkevičiaus pasisakymus. Naujausias atvejis – Dominyko Paškevičiaus ir jo garsaus tėvo dainininko Gyčio Paškevičiaus pasisakymai.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iš pradžių sūnelis prisapaliojo apie karą Ukrainoje, kad visos tos nufotografuotos ir nufilmuotos aukos yra samdyti aktoriai! Kaip turi būti atsilupusios smegenys, kad galėtum sugalvoti tokią nesąmonę? Kas turi būti blogai su šeima, kurioje užauga toks vaikas, kuris gali prieiti prie visos informacijos, matyti vaizdus internete, televizijoje ir susidaryti tokį realybės vaizdą? Juk gyveni ne Šiaurės Korėjoje, ne Rusijoje, kur visa informacija arba ribojama, arba kryptingai iškraipoma. Tu gyveni laisvoje Europos valstybėje.

Trumpa ištraukėlė iš Dominyko Paškevičiaus „opuso“, štai ką jis rašė apie karą Ukrainoje: „Lygiai taip pat, kiek yra tų baisių vaizdų, lygiai taip pat yra aktoriai, kartoniniai ginklai, kur yra daug juokingų dalykų, po tris kartus mirštantys žmonės. Atsimenat, kai buvo Bostono maratono sprogimas? Ten irgi buvo aktoriai.“

Jokiu būdu nesigiriu, tik noriu pranešti, kad priglaudėme dvi ukrainiečių šeimas, kurios bėgo nuo karo. Viena gyvena mūsų namuose. Moteris ir du sūnūs, vienam 1,5 metukų, kitam 12. Tėvas atlydėjo juos iki sienos, atsisveikino ir grįžo kariauti, ginti savo Tėvynės. Šlovė jam! Ir tegul tas pašlemėkas Dominykas Paškevičius pasistengia man įrodyti, kad pas mus atvyko aktoriai! Tai tiesiog labai išsigandę ir pasimetę žmonės. Žiūrint į juos net gerklę suspaudžia. Jie tik nori gyventi, o ne vaidinti, kaip atrodo kažkam su išplautomis smegenimis.

„The New York Times“/Laetitia Vancon nuotr./Pabėgėlės Ukrainos pasienyje
„The New York Times“/Laetitia Vancon nuotr./Pabėgėlės Ukrainos pasienyje

Vaikai neatsako už savo tėvus, tačiau tėvai atsako už savo vaikus.

Ir ką gi apie tokius sūnaitėlio kliedesius pareiškė garsusis tėvelis dainorėlis Gytis Paškevičius? Gal paprotino, gal atsiprašė už nesąmoningas vaiko sapaliones? Ne! Jis irgi suraitė komentarą po sūnaus „įžvalgomis“, kad yra už tiesą, be to, pritarė sūnui, jog pasaulyje pilna melo. Kad mažai nebūtų, dar pridūrė, kad nė vienas politikas nesišaudo, šaudosi tik neklausantys įstatymų.

Ei, Gyti, tu rimtai? Tu juk ne SELAS su prauostytomis smegenimis, tau 60 metų. Alio, kas turi dėtis galvoje, kad galėtumei taip galvoti?

Ir taip rašo žmogus, kuris savo koncertus pabaigia didžiai patriotiška daina „Mano kraštas“ (teksto autorė E.Drungytė). Ten yra ir tokios dvi eilutės: „Kaip išsaugot tavo vardą / Tavo vardą vaikuose?“ Taip, Gyti, jau išsaugojai ir Tėvynės, ir savo „gerą“ vardą vaikuose. Taip išsaugojai, kad ilgai nepamiršime. Tau šitie dainos žodžiai yra tušti, nes jie yra tik dainos tekstas, o žmonės vertinami ne pagal tai, ką jie sako, o pagal tai, ką jie daro. O tu iš išdidžiai patriotiškos dainos atlikėjo su savo ir sūnaus pasisakymais pavirtai dar vienu Kremliui naudingu idiotu.

Žinau, kad pačiam į tai bus nusispjauti, tačiau šiemet rekonstruojamoje Nidos „Šlovės alėjoje“ tavo delno nebeliks. Keista ir simboliška, kad jis atsirado po to, kai su Veronika Pavilioniene ir grupe „Vairas“ atlikote irgi legendinę ir patriotinę „Ūdrio ariją“ iš operos „Pilėnai“ – „aš papuošiu žirgo galvą pinavijom“. Bet dabar jau žirgas nugaišo, pinavijos nuvyto. Kaip ir tavo atlikėjo geras vardas.

Arno Strumilos nuotr./Gytis Paškevičius
Arno Strumilos nuotr./Gytis Paškevičius

Mes buvome scenos kolegos, ne vieną kartą drauge vakarojome ir Lapių televizijoje siautėme. Esu netgi finansavęs vieną tavo albumą „Dvadcatj dnej v Sankt Peterburge“, kurį išleidote kartu su Inga Valinskiene. Beje, rusų kalba. Deja, bet dabar tu man esi ten, kur ir rusų karinis laivas. Adresas nurodytas antraštėje.

Pažadu: pasistengsiu, kad nė viena radijo stotis Lietuvoje negrotų nė vieno tavo kūrinio, kad galėtum gauti autorines pajamas iš dainų, kuriomis meluoji. Nebėra jokio tavo „Mano krašto“, yra tik tavo atmata sūnelis, kurį pats išauklėjai ir palaikai. Pats tokiu ir tapai. O žmonės dar pagalvos, ar eiti į tavo koncertus. Mes ant vienos scenos ar viename renginyje tikrai nesusitiksime.

Ukrainiečiai kaunasi ne tik už savo šalį, jie kaunasi ir už mus. Jie kovoja ir už Europos ateitį. Padėkime jiems. Priglauskime jų šeimas, kad jie būtų ramūs, žinodami, jog jų žmonos ir vaikai saugūs ir jiems nereikia dėl jų sukti galvos, kad jų vienintelis rūpestis būtų naikinti okupantus. Naikinti šimtais, tūkstančiais, kad, kaip sako patys ukrainiečiai, jeigu jau atėjote į Ukrainos žemę, tai ir tapsite jos trąša. Šlovė Ukrainai, šlovė Didvyriams!

O su savais idiotais mes kažkaip išsiaiškinsime. Įsidėmėkite jų pavardes:

Egidijus Dragūnas-Selas

Juozas Statkevičius

Gytis Paškevičius

Sąrašas bus tęsiamas...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius