-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurga Mandrijauskaitė: M.A.M.A. apdovanojimai – paralelinė realybė, kurioje įstatymai neegzistuoja?

Šeštadienio vakarą visus stebėjusius M.A.M.A. apdovanojimus pribloškė organizatorių ir renginio svečių įžūlumas. Nors karantino metu bet kokio pobūdžio renginiai yra uždrausti, M.A.M.A. apdovanojimams tai nesutrukdė surengti gyvo renginio „Žalgirio“ arenoje, į kurį rinkos šimtai svečių, dirbo ne ką mažiau aptarnaujančio personalo, žurnalistų, nesilaikydami jokių karantino apribojimų.
Jurga Mandrijauskaitė
Jurga Mandrijauskaitė

Dar penktadienį buvo paskelbta apie karantino pratęsimą, perspėta, kad dėl blogėjančios situacijos vėl bus sugrąžinti judėjimo tarp savivaldybių apribojimai, kad dauguma mokinių vis dar liks mokytis iš namų. Nors renginio organizatoriai skelbė, kad visi pakviesti į renginį turėjo pasidaryti Covido testus, tačiau pagal įstatymus, tai neatleidžia nuo atsakomybės eiti į renginį patalpoje be kaukių, skydelių, nesilaikyti atstumų ir t.t.

Deja, beveik visi M.A.M.A. apdovanojimuose dalyvavę svečiai įžūliai pozavę ant raudono kilimo, stovėdami prie staliukų kompanijose bei lipdami į sceną po keliolika žmonių vienu metu (pvz. roko grupės), nesilaikė šitų apribojimų, kurių priversta laikytis visa Lietuva jau ilgą laiką.

Šiuo metu visi vykstantys renginiai yra virtualūs arba hibridiniai. Konferencijose, diskusijoje, kurios yra filmuojamos, net jei ir dalyvauja keli žmonės gyvai, jie laikosi griežtai atstumų, filmuojasi su skydeliais. Keliaujantys žmonės, grįždami į Lietuvą turi pristatyti privalomus neigiamus testus ir dar izoliuotis dešimt dienų.

Įdomu – ar M.A.M.A. svečiams bus taikoma izoliacija po tokio masinio renginio be kaukių ir nesilaikant kitų saugos reikalavimų?

Tą patį vakarą vyko teatro apdovanojimai „Auksiniai scenos kryžiai 2021“, kuriuos transliavo LRT. Nors abu renginiai buvo labai giminingi, bet akivaizdžiai skyrėsi savo subtilumu, apgalvotais saugiais sprendimais.

Teatro apdovanojimuose beveik visi dalyviai lipo į sceną su kau

kėmis, net orkestras grojo su kaukėmis (išskyrus pučiamuosius), renginio vedėjai stengėsi laikytis atstumų ir kitų saugos reikalavimų pagal galimybes. Jokio žmonių erzinimo su fotosesijomis grupėmis ant „raudonų kilimų“, todėl tokios pasipiktinimo bangos nesukėlė kaip M.A.M.A. apdovanojimai.

Premjerė Ingrida Šimonytė akcentavo, kad dar nėra išimčių gavusiems skiepus ir persirgusiems, nėra išimčių turintiems teigiamus testus.

O kokias išimtis turi M.A.M.A.?

Kaip turėjo jaustis visa Lietuva, stebėdama per savo žydruosius ekranus šitą įžūlią žvaigždžių puotą maro metu? Kaip turi jaustis visi likę renginių organizatoriai, kurie iki vakar šventai tikėjo, kad jokie gyvi renginiai negali vykti šiuo metu? Kokį pavyzdį visi regėjome šio šeštadienio vakarą?

Liūdniausia yra tai, kad greičiausiai atitinkamos institucijos nors ir sureaguos, skirs tas simbolines baudas organizatoriams, bet to kas įvyko jau nepakeis.

Tai tik dar vienas visuomenės supriešinimas, kiršinimas tokiu jautriu laiku, kai visi pavargę, nusivylę, nuliūdę, kad jau antri metai Velykas švęsime atskirai nuo savo mylimų, artimų žmonių, o tuo tarpu išsipustęs muzikinis „elitas“ šaiposi iš mūsų visų ir trypia pasitikėjimą vieni kitais, pasitikėjimą valstybe, žiniasklaida, kuri tai ištransliavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius