-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 04

A.Veryga: kai karantinas baigsis, prievolės dėl kaukių ir kitų saugumo priemonių virs rekomendacijomis

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikina, kad jei, kaip planuojama, Vyriausybė nutars baigti karantiną birželio 16 dieną, o ekstremali situacija liks galioti, tai apribojimai liks kelionėms ir masiniams renginiams, o dabar galiojančios prievolės, pavyzdžiui, dėvėti kaukes virs rekomendacijomis.

Pasak A.Verygos, konkrečiau, kokie draudimai liks galioti, pirmadienį aptarinės COVID-19 valdymo komitetas.

„Ten bus nuspręsta, ko atsisakyti, ką palikti“, – teigė jis.

Visgi, pasak sveikatos apsaugos ministro, jau dabar aišku, kad liks galioti dalis sprendimų dėl judėjimo ribojimų iš šalių, kur viruso plitimas yra ženkliai didesnis negu mūsų šalyse, Europos šalyse.

„Šie sprendimai liks. Masiniai renginiai – ten ribojimai tikrai turėtų išlikti, nes iki vasaros pabaigos jau yra sudėliotas tam tikras planas“, – aiškino jis.

Tuo tarpu kiti draudimai virs rekomendacijomis.

„Dalis nurodymų, kas buvo kaip prievolė, matyt, kelsis į rekomendacijas, nes pasibaigus karantinui šių priemonių kaip prievolės nustatyti nebeišeina – kalbame apie veido – nosies burnos – apsaugos priemonių dėvėjimą, tam tikrų izoliacijos reikalavimų laikymąsi. Kaip esu minėjęs, žingsnis po žingsnio grįžtame atbuline tvarka taip, kaip įėjome į karantiną“, – teigė A.Veryga.

Taip pat jis pažymėjo, kad karantinas galės būti skelbiamas židiniuose – ar įstaigose, ar vietovėse, ar miestuose.

„Tai tikrai nebebus šalies lygiu. Kol kas ir židininių karantinų, pagal šios dienos duomenis, nėra poreikio skelbti“, – teigė ministras.

A.Verygos teigimu, gydymo įstaigoms nurodymai dėl pacientų srautų valdymo ir higienos sąlygų tikrai išliks.

Klausiamas, ar nereiktų leisti didesnį dalyvių skaičių renginiuose lauke, A.Veryga tikino, kad dabartiniai sprendimai yra logiški ir reikalingi.

„Galiu apgailestauti, kad panašu, jog mes viską pamiršome per keletą savaičių. (...) Žmonės tokie jau yra: apetitas visada kyla bevalgant. Panašu, kad galo niekada nebūtų. Nustatytume tūkstantį, reikėtų 10 tūkst.“, – aiškino jis.

Pasak ministro, paplūdimiai ar parkai nelygintini su renginiais, nes juose reikia eiti per kasas, naudojamasi tualetais ir yra daug daugiau rizikų.

„Yra racionaliau šiek tiek pakentėti, bet išvengti pasekmių, kai tuos renginius gali tekti vėl uždaryti“, – aiškino A.Veryga.

Pasak jo, nors visi ieško „logikos ir palyginimų su kitais sektoriais“, kiekvienas papildomas susibūrimas ir masinis renginys rizikas augina.

Karantiną Lietuva įvedė kovo 16 dieną.

Papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius