Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 06 /23:30

Algirdas Butkevičius ginasi neturintis sąskaitų Šveicarijos banke: prašys VMI vadovo paviešinti jų turėtojų pavardes

Į mokesčių inspektorių rankas patekę duomenys apie lietuvių sąskaitas viename Šveicarijos banke įkaitino Seimo narių kraują. Reikalaujama paviešinti pavardes tų politikų, kurie yra Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sąraše.
Kęstas Komskis ir Algirdas Butkevičius
Kęstas Komskis ir Algirdas Butkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Politikai bijo dar vieno priešrinkiminio skandalo. Sklinda kalbos, kad VMI gavo informacijos apie 150 lietuvių sąskaitas vieno didžiausių pasaulio bankų HSBC Šveicarijos padalinyje.

Esą dabar atrodo, kad pareigūnai turi jautrių duomenų ir šitaip gali imtis šantažo. VMI atstovai teigia, kad ne viskas taip paprasta. Asmenų pavardės gali būti viešinamos tik nesulaukus mokesčių po pakartotinio įspėjimo, praneša „TV3 Žinios“.

Politikai bijo dar vieno priešrinkiminio skandalo. Sklinda kalbos, kad VMI gavo informacijos apie 150 lietuvių sąskaitas vieno didžiausių pasaulio bankų HSBC Šveicarijos padalinyje.

„Užkulisiuose apie tai kalbama, bet asmenys nėra įvardinti. Manau, kad VMI galėtų labiau informuoti visuomenę“, – teigė parlamentaras Eligijus Masiulis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./HSBC
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./HSBC

Jis šį klausimą adresavo premjerui Algirdui Butkevičiui, kuris atsakė, kad apie tai neturi informacijos, nors apie tą sąrašą užkulisiuose kalbama vis garsiau ir garsiau.

Minimos įvairios pavardės. Ir a.a. Algirdo Mykolo Brazausko, ir A.Butkevičiaus, ir „tvarkiečio“ Kęsto Komskio. Dar daugiau žibalo į ugnį įpila keisti sutapimai. Kai „VP grupės“ savininkai pradėjo viešai aiškintis santykius, buvo pasirodžiusi informacija, kad už LEO projektą kai kuriems Gedimino Kirkilo Vyriausybės politikams buvo pervestos premijos. Ir būtent į HSBC banką.

Pasigirsta svarstymų, kad VMI, kuriai vadovauti buvo paskirtas įtakingo socialdemokrato Broniaus Bradausko sūnus Dainoras, politikų pavardes slepia sąmoningai.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Valstybinė mokesčių inspekcija
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Valstybinė mokesčių inspekcija

„VMI yra gavusi informacijos apie vieno didžiausių pasaulio bankų Šveicarijos padalinio klientus, kurie susiję su Lietuva. Pavardžių mes atskleisti negalime. Tarp jų yra ir viešų asmenų“, – teigė VMI Kontrolės departamento direktorė Vaimira Jakienė.

Ji patikslino, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas, turintis sąskaitą užsienio banke, apie tai turi informuoti mokesčių administratorių: „Šiuos duomenis analizuojame ir matome, kad kai kurie asmenys savo prievolės neįvykdė.“

A.Butkevičius tvirtina neturintis sąskaitos Šveicarijos banke 

„Aš neturiu jokių sąskaitų nei Šveicarijos banke, nei kokioje kitoje užsienio šalyje, neturiu ko slėpti. Su žmona mokame įmokas už paskolą, kaip daugelis Lietuvos žmonių, tad neturime didelių santaupų ar įplaukų, kurias galėtume laikyti užsienyje“, – sako premjeras A.Butkevičius.

Premjeras teigė matantis, kad viešojoje erdvėje vėl bandoma pakurstyti naują skandalą: „Manau, jog tam gali padėti tašką tik VMI turimos informacijos paviešinimas. Prašysiu VMI paaiškinti, kas vyksta, kad visuomenė žinotų, kad to sąrašo pavardės būtų paviešintos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus