Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti
2016 11 20

Dalia Grybauskaitė interviu CNN su ironija pavartojo Donaldo Trumpo rinkimų šūkį

JAV visada buvo demokratijos, taikos ir laisvės garantas, interviu JAV televizijai CNN teigė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji pareiškė, kad svarbu šią lyderystę išsaugoti, nes jos atsisakiusi „Amerika visai nebus didi“ („America will not be great at all“ – anglų k.).
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Donaldas Trumpas JAV prezidento rinkimus laimėjo su šūkiu „Paverskime JAV vėl didžia“ („Make America great again“ – anglų k.)

„Mes norėtume matyti Ameriką ir toliau svarbia pasaulyje, ypač saugumo architektūroje, neatsitraukiant nuo tarptautinių susitarimų ar tarptautinių saugumo susitarimų. Nes, jei tai atsitiks, Amerika visai nebus didi ir praras pozicijas, kurias dabar turi“, – sakė D. Grybauskaitė.

Lietuvai JAV, pasak D.Grybauskaitės, visada buvo didžiausias demokratijos ir taikos garantas, todėl Lietuva pasitiki Amerika, nepaisant to, kokia administracija ją valdo.

„Kas svarbiausia, tai mes tikime Amerika ir Amerikos žmonėmis“, – sakė ji.

Lietuva neleis pasikartoti praeities įvykiams

CNN žurnalistas Lietuvos prezidentės teiravosi, kodėl ji po invazijos į Ukrainą ir Krymo aneksijos Rusiją pavadino teroristine valstybe.

D.Grybauskaitė atsakė, kad Lietuva gerai mato Rusijos elgesį, netoliese rengiamas pratybas, viražus oro erdvėje, Baltijos jūroje, povandeninius laivus, plaukiančius aplink mūsų sienas ir, žinoma, elgesį Ukrainoje. Pasak D.Grybauskaitės, Rusijos elgesys yra „nenuspėjamas, agresyvus ir labai pavojingas“.

Dalia Grybauskaitė davė interviu CNN
Dalia Grybauskaitė davė interviu CNN

„Dabar mes matome, ko gero, didžiausią įtampą santykiuose tarp Vakarų ir Rusijos po Šaltojo karo. Ir tai yra būtent tai, kas leidžia mums apibrėžti tokį elgesį, kaip jis buvo apibrėžtas“, – sakė D. Grybauskaitė.

Lietuvos vadovė pabrėžė, kad būtent dėl šių priežasčių JAV lyderystė yra labi svarbi. Anot jos, pati Lietuva yra pasirengusi viskam.

„Mes pasiruošę bet kam, žinome, kokia nenuspėjama ir pavojinga yra mūsų kaimynystė, bet jau esame pripratę gyventi tokiomis sąlygomis. Investuojame į savo saugumą, gynybą ir tarptautinius santykius. Neleisime, kad pasikartotų prieškario ir įvykiai po Antrojo pasaulio karo, kai nesigynėme ir leidome Rusijos pajėgoms įžengti į savo teritoriją. Tai niekada nepasikartos“, – kalbėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus