Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dreverną ir Klaipėdą sujungs dviračių takas: merai jau išbandė

Dreverną, kuri kitąmet taps Mažąja Lietuvos kultūros sostine, ir Klaipėdą ketinama sujungti nauju dviračių taku. Maršrutą jau išbandė Klaipėdos miesto ir rajono merai.
Arvydas Vaitkus ir Bronius Markauskas įvertino galimybes nutiesti dviračių taką nuo Klaipėdos iki Drevernos.
Arvydas Vaitkus ir Bronius Markauskas įvertino galimybes nutiesti dviračių taką nuo Klaipėdos iki Drevernos. / A.Vaitkaus nuotr.

Kaip numatyta – Dreverną būtų galima pasiekti pro Kairių poligoną. Atstumas – maždaug 20 km.

Ketvirtadienį šį ruožą, tiesa, kol kas labiau žvyrkeliu, išbandė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

„Patys norėjome išbandyti ir išsiaiškinti galimybes dviračių maršruto įrengimui“, - teigė A.Vaitkus.

Anot jo, tai tikrai puikus kelio ruožas, einantis palei Vilhelmo kanalą, su miške įrengtomis poilsiavietėmis, o Dreverna su puikiu kraštovaizdžiu ir traukos objektais vis dažniau lankoma turistų ne tik iš Lietuvos, bet ir viso pasaulio.

Vytauto Kandroto nuotr. iš knygos „123 graži Lietuva“/Dreverna
Vytauto Kandroto nuotr. iš knygos „123 graži Lietuva“/Dreverna

„Neabejoju šio dviračių maršruto reikalingumu miestiečiams, sujungiant ne tik Klaipėdą su Palanga ar Neringa, bet ir su rajonu, taip pat tai puiki galimybė turistams, kurie atkeliauja kruiziniais laivais, keltais iš Vokietijos ar Švedijos“, - teigė Klaipėdos meras.

Šiais metais Klaipėdos mieste bus nutiesta apie 9,5 km dviračių takų. Iš viso mieste jau yra 101 km dviračių tako.

Darbai neseniai baigti Šilutės plente, ties bendrovės „Klaipėdos energija“ teritorija, taip pat – Dubysos gatvėje. Šilutės plente įrengta daugiau nei pusė kilometro naujų takų, Dubysos gatvėje – daugiau nei 300 metrų. Abiejuose ruožuose įrengtas ir naujas apšvietimas.

Netrukus patogesnė dviratininkams bei pėstiesiems bus ir Sausio 15-osios gatvė. Čia darbai jau vyksta – atnaujinamas beveik pusės kilometro ruožas nuo sankryžos su Taikos prospektu iki Tilžės gatvės. Šio projekto įgyvendinimo detalės – kiek kitokios nei įprastai tiesiant dviračių takus – čia pirmą kartą bus panaudotas energetikos įmonėje deginant nepavojingas atliekas susidaręs šlakas. Šlakas bus naudojamas kaip viena iš sudedamųjų medžiagų dviračių tako pagrindo įrengimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus