Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Nausėda po pergalės rinkimuose užsiminė apie tragišką Lietuvos kelių būklę

Prezidento rinkimus laimėjęs dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda, paklaustas, ką ketina pasiūlyti Lietuvai per artimiausius penkerius, užsiminė apie tragišką šalies kelių būklę. Pasak šalies vadovo, būtent tai kelia daug problemų regionuose. G.Nausėda taip pat dėkojo premjerei Ingridai Šimonytei už kovą rinkimuose bei teigė, kad ketina keisti savo politinę komandą.

„Didelė, didelė padėka Lietuvos žmonėms“

Dar vieną penkerių metų kadenciją laimėjęs Gitanas Nausėda dėkojo Lietuvos žmonėms už pasitikėjimą.

„Pirmiausia norėčiau išreikšti didelę, didelę padėką Lietuvos žmonėms. Jie man įteikė didelį pasitikėjimo mandatą, kurį aš turėsiu branginti. Dabar, kai turiu penkerių metų patirtį, manau, kad aš tikrai galėsiu šiuo brangakmeniu – pasitikėjimo kreditu – naudotis tinkamai, pirmiausia siekdamas gerovės tikslų visiems Lietuvos žmonėms“, – žurnalistams sakė G.Nausėda.

„Kuomet aš rinkiminių batalijų, diskusijų metu kalbėjau apie tai, kad aš tikrai rimtai galvoju apie tolesnį gerovės valstybės įgyvendinimą įvairiose gyvenimo srityse, aš kalbėjau ne pažadu, aš kalbėjau tikrai tikėdamas, kad susidarys gal ir tinkamesnės politinės sąlygos ryžtingiau, greičiau, operatyviau tuos sprendimus įgyvendinti“, – pridūrė jis.

Anot jo, dar vienas „svarbus veiklos laukas“ yra ir užsienio politika bei saugumas.

„Lietuvos nepriklausomybė ir laisvė yra kaip tas trapus indas, kurį mes privalome branginti, saugoti, neleisti jam įtrūkti ir dėl šitos priežasties reikės padaryti daug, kad kolektyvinė saugumo sistema, kad NATO, mūsų bendrystė su Europos Sąjungos valstybėmis veiktų ir bendrajam gėriui, ir Lietuvos naudai. Svarbiausi mūsų sąjungininkai lieka tie patys – JAV, Vokietija, Lenkija, mūsų Baltijos kaimynės. Tikrai galime pasidžiaugti, kad turime panašią poziciją tais klausimais, kurie yra kertiniai – parama Ukrainai, požiūris į Rusijos grėsmę ir galvoju, kad visus darbus, kuriuos pavyko pradėti, dabar reikia tęsti, gilinti ir manau, kad tiek asmeninių pažinčių, tiek politinių kontaktų prasme aš jau turiu reikiamą priemonių rinkinį, kad Lietuvos užsienio politika būtų efektyvi, kad Lietuva imtųsi lyderės vaidmens ir kad Lietuvos balsas tarptautinėje bendruomenėje būtų girdimas“, – kalbėjo šalies vadovas.

Padėka varžovei

Jis taip pat dėkojo ir oponentei rinkimuose, konservatorių premjerei Ingridai Šimonytei.

„Ačiū, Ingrida, už tokią išlaikytą ir korektišką kovą. Taip, debatų metu buvo kritikos ir mano atžvilgiu, ir aš išreiškiau kritikos jos atžvilgiu, tačiau tai nebuvo ad hominem, tai buvo siekiant išryškinti savo pozicijas, savo idėjas ir galbūt išryškinti tam tikrus nuomonių skirtumus ir manau, kad tokia politinė diskusija, kova yra geras politinės kultūros kartelės lygmuo, kurį ateityje reikėtų ne tik išlaikyti, bet pagal galimybes ir dar labiau pakelti“, – teigė G.Nausėda.

Paklaustas, kaip vertina triuškinantį rezultatą, jis tvirtino, kad „čia nėra jokio pasitenkinimo ar pasimėgavimo. Triuškinu ar netriuškinu – tas žodis labai sąlygiškas“.

„Mane turbūt labiausiai įkvepia tas toks visuotinumas arba persvara, kurią man pavyko įgyti ne tik labiau nuo Vilniaus nutolusiuose Lietuvos regionuose, bet ir Vilniuje, Kaune, kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Tikrai labai branginu tą paramą, kurią išreiškė skirtingos visuomenės grupės, nes remtis vien tik vienos ar kitos visuomenės grupės parama būtų efektyvu, bet aš manau, kad prezidentas kur kas daugiau galių įgyja, kai turi plačiosios visuomenės paramą ir šią paramą aš stengiausi išlaikyti visus penkerius kadencijos metus, dabar matau ir įsitikinau, kad man pavyko tai padaryti“, – pasakojo rinkimų laimėtojas.

Ministrų keitimas – „ne šio vakaro klausimas“

G.Nausėda, anksčiau kalbėjęs apie kelių ministrų keitimą, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus, dabar neskubėjo plačiau apie tai kalbėti ir sakė, kad tai – ne šiandienos klausimas.

„Apie tai nereikėtų kalbėti šį vakarą, kai ir rezultatai dar oficialiai nėra patvirtinti, tai dar ne šiandienos klausimas, ne, kaip suprantate, esu išrinktasis prezidentas, taigi, aš dar nepabaigiau savo pirmosios kadencijos ir tik liepos viduryje aš pradėsiu savo antrąją kadenciją, o tada ir kils visi procedūriniai dalykai su Vyriausybe“, – teigė G.Nausėda.

Vis dėlto, jis tvirtino jau laukiantis „politinio rudens“, kai vyks Seimo rinkimai, ir besitikintis „darbingos valdančiosios koalicijos“.

„Aš žiūriu jau į politinį rudenį, šiuo atveju – kalendorine to žodžio prasme ir tikiu, kad tikrai bus darbinga valdančioji koalicija, su kuria prezidentas bendradarbiaus ir sieks bendro gėrio“, – kalbėjo prezidentas.

Išsakė susirūpinimą keliais

G.Nausėda taip pat išsakė susirūpinimą prastais Lietuvos keliais bei sakė, kad reikia atkreipti dėmesį į kelių, tiltų būklę, nes ji visoje Lietuvoje yra tiesiog apverktina.

„Vien tik pridėdami po keliasdešimt milijonų Kelių plėtros fondui mes absoliučiai nieko nepakeisime. Mes geriausiu atveju išsaugosime tokią pačią prastą kokybę ir nė trupučio jos nepagerinsime“, – kalbėjo G.Nausėda.

Jis taip sakė paklaustas, ką ketina Lietuvai pasiūlyti naujo per artimiausius penkerius metus.

Pasak prezidento, regionuose daug problemų kyla būtent dėl prastos kelių būklės.

„Kuomet griūva autobusai, kitos transporto priemonės dėl to, kad keliai yra ne prastos, o tiesiog tragiškos kokybės kai kuriose savivaldybėse, neįmanoma nei to parko atnaujinti, nei vaikų tvarkingai pavėžėti į mokyklą, nei pacientų nuvežti į gydymo įstaigą laiku ir vietoje. Tikrai turime nemažai problemų ir man atrodo, kad problemos kyla negebant pasirinkti tinkamų prioritetų“, – pasakojo šalies vadovas.

Tarp laukiančių iššūkių jis įvardino Vokietijos brigados priėmimą, taip pat ir Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos tarybai 2027 metų pirmąjį pusmetį.

Žada keisti komandą

Paklaustas apie pokyčius rinkimų komandoje, jis sakė, kad po truputį apie tai galvoja ir jo komanda Prezidentūroje keisis.

„Aš matau keletą kertinių žmonių, kuriuos norėčiau išsaugoti bet kokia kaina ir man jie yra svarbūs. Aš turėjau daugybę progų įsitikinti jų profesionalumu ir atsidavimu darbui (...) Aš tikrai mėginsiu burti komandą iš naujo remdamasis į kertinius žmones, tačiau tikiuosi atsinaujinimo“, – teigė G.Nausėda.

Jis patarėjų, kuriuos ketina keisti, neįvardino.

Kaip švęs pergalę?

G.Nausėda taip pat atskleidė, kaip ketina atšvęsti pergalę prezidento rinkimuose – pasiklausyti savo mėgstamiausios muzikos grupės atliekamų dainų.

„Gal net šią naktį pasiklausysiu. Užsidėsiu savo mėgstamą grupę, kuri mane pažadina net vidury nakties“, – sakė šalies vadovas.

Tai, pasak jo, britų progresyvaus roko grupė „Emerson, Lake & Powell“.

„Tai yra absoliutus topas“, – pabrėžė G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus