Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 04

Generalinei prokuratūrai teks aiškintis, ar Vitalijų Gailių saugumas sekė teisėtai

Generalinė prokuratūra privalės aiškintis, ar buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas, dabar – parlamentaras ir liberalas Vitalijus Gailius ir jo šeima buvo sekami teisėtai. V.Gailius 15min.lt patvirtino, kad tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Vilniaus apygardos teismas (VAT).
V.Gailius žino, kurie būsimo Seimo nariai susiję su šešėliniu verslu.
V.Gailius. / BFL nuotr./T.Lukšio nuotr.

Kovo pradžioje Vilniaus miesto apylinkės teismas jau buvo nurodęs prokurorams pradėti tyrimą, tačiau Generalinė prokuratūra šį sprendimą apskundė. Ketvirtadienį VAT teisėja Leonarda Gurevičienė priėmė prokurorams nepalankų neskundžiamą sprendimą.

„Nešokinėju iš laimės, tiesiog pasiekiau, kad galų gale valstybėje dėl išgalvotais motyvais pradedamų operatyvinių veiksmų prasidėtų bent vienas tyrimas. Aš noriu, kad būtų pradėtas tyrimas dėl galimo Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnų piktnaudžiavimo tarnyba ir tikrovės neatitinkančių duomenų pateikimo“, – 15min.lt sakė V.Gailius.

Į Generalinę prokuratūrą jis kreipėsi pernai gruodį, prašydamas pradėti tyrimą dėl VSD generalinio direktoriaus pavaduotojo Romualdo Vaišnoro, kuris galimai organizavo sekimą , tačiau prokurorė Aida Japertienė prašymą atmetė.

„Tikiuosi, kad po dviejų teismų prokuratūra pagaliau pradės aiškintis dėl galimo nusikaltimo. Tai, kad reikėjo dviejų teismų – normali įstatymuose numatyta galimybė, kuria prokurorai naudojosi, Baudžiamojo proceso kodekse (BPK) numatytas rungimosi principas, į tai žiūriu kaip teisininkas“, – sakė jis.

V.Gailius pridūrė, kad viliasi, jog dabar Generalinės prokuratūros vadovybė tyrimą paves atlikti kompetentingam prokurorui, o ne tokiam, kuris sako „atsiprašau, aš tik dabar BPK perskaičiau“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi