Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 02

Girtą kūdikį pagimdžiusi moteris jį kol kas augins pati

Rokiškio rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai nusprendė neatimti iš 28 metų motinos naujagimio, kuris gimė apsvaigintas alkoholiu, rašo grokiskis.lt. Kūdikio tėvai turės per savaitę įrodyti, ar gali auginti vaiką.
Kūdikis
Kūdikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Rokiškio ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriuje praeitą sekmadienį gimusio berniuko kraujyje buvo rasta 2 promilės alkoholio. Jo motina buvo šiek tiek blaivesnė – jai medikai nustatė 1,072 promilės girtumą. Moteris teisinosi tądien išgėrusi sidro.

Anot Rokiškio rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Anfisos Silivanovos, mažylio likimą sprendė net kelios komisijos. Viename pasitarime dalyvavo ir vaiko tėvas, kuris tvirtino jaučiąs atsakomybę už savo sūnų. „Tėvas pažadėjo pranešti socialinei darbuotojai apie vaikų priežiūros problemas, jei tokių kiltų“, – sakė A.Silivanova.

Nors moteriai su kūdikiu žadėta kelias savaites pagulėti ligoninėje, ji pareikalavo išleisti ją namo. Šeima nuosavo būsto neturi, nuomojasi.

Vis dėlto vaikas iš tėvų atimtas nebuvo. Po savaitės šis klausimas bus svarstomas dar kartą.

Sekmadienį gimęs berniukas buvo stipriai apsinuodijęs alkoholiu, bet medikai tvirtino, kad jo sveikatos būklė normali. Rokiškio ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Virginija Černiauskaitė svarstė, kad galbūt nėštumo metu motina alkoholio išgėrė tik vieną kartą, tuomet tai kūdikio savijautai didelės įtakos neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas