-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14

Klaipėdoje – dar viena nelaimė: dvi ligonines apvažiavęs vyras mirė namuose

Klaipėdoje mirė dar vienas vyras, taip pat ieškojęs pagalbos ligoninėse. Prieš kelias dienas 15min aprašė klaipėdiečio, aplankiusio net dvi ligonines ir mirusio namuose, istoriją. Sekmadienį mirusio pusamžio vyro atvejis labai primena aprašytąjį, dėl kurio artimieji jau kreipėsi į teisėsaugą.
Ligoninėje
Ligoninėje. Asociatyvinė nuotr. / 123RF.com nuotr.

Kreipėsi į prokuratūrą

15min aprašė Grigorijaus Postnovo istoriją. Lapkričio 3-iąją sunegalavęs jis bandė ieškoti pagalbos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje pas savo gydytoją. Tačiau paaiškėjo, kad ši atostogauja. Gavo siuntimą vizitui po savaitės. Onkologine liga sirgęs žmogus jautėsi prastai ir nenorėjo laukti, todėl nuėjo į greta esančią Klaipėdos jūrininkų ligoninę, kuri tuo metu buvo budinti ligoninė uostamiestyje greitajai medicininei pagalbai suteikti.

Vyrą priėmė, bet dabar artimieji tikina, kad nebuvo suteikta reikiama pagalba. Grįžęs į namus 62-ejų vyriškis nepraėjus nė valandai mirė savo lovoje. G.Postnovo sūnus Romanas praėjusią savaitę su advokatu nuėjo į Klaipėdos apygardos prokuratūrą su prašymu ištirti tėvo mirties priežastį. Šeima nusprendė kreiptis į žiniasklaidą. R.Postnovas 15min žurnalistei tikino manąs, kad viešumas padės atkreipti dėmesį į šią istoriją.

Šeimos advokatas Vaclovas Januškas teigė, kad publikacijos sulaukė didelio dėmesio. „Todėl tikimės, kad prokuratūra pažiūrės rimtai į mūsų pareiškimą“, – sakė jis.

Abi ligoninės pranešė, kad aiškinasi situaciją.

Du kartus važiavo į ligoninę

Tačiau sekmadienio vakarą pranešta apie dar vieną panašią istoriją Klaipėdoje.

Sunegalavęs 52-ejų vyriškis kreipėsi taip pat į dvi Klaipėdos ligonines, tačiau mirė namuose, nepadėjo ir atvykusių greitosios pagalbos medikų gaivinimas.

Kaip pasakojo vyriškio artimieji, blogai jis pasijuto penktadienį. Iškviesti greitosios pagalbos medikai išvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Tačiau iš čia jis buvo išsiųstas namo. Kaip patikino 15min šaltiniai, vyrui esą nieko blogo nebuvo rasta.

123rf.com nuotr./Lašelinė
123rf.com nuotr./Lašelinė

Kitą dieną jo sveikata vis dar buvo prasta. Vyras ryžosi pats sėsti į automobilį ir nuvyko jau į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Čia jam lašinta lašinė, rasta, kaip sako, dabar jau velionio, bičiuliai, skrandžio problemų. Vyriškis ir vėl buvo išleistas į namus. Sekmadienio rytą vyriškiui iškviesti greitosios pagalbos medikai. Deja, atgaivinti jo nebepavyko, vyriškis mirė.

„Patikėkite, matyti, kaip motinai ant rankų miršta sūnus – siaubinga. Ir visiškai nesvarbu, kad sūnus jau įžengęs į šeštą dešimtį, o motina – į aštuntą. Siaubinga, kai bejėgiškai stovi šalia ir niekuo, visiškai niekuo negali padėti“, – teigė velionio kaimynė (vardas, pavardė redakcijai žinoma).

15min kalbintas Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vadovas Rimvydas Juodviršis teigė, kad buvo išsiųstos dvi medikų brigados. Anot jo, tokia praktika visada taikoma, kai tenka gaivinti žmogų. „Atvykę pacientą medikai rado klinikinės būklės. Atleiskite, bet daugiau, gerbdami privatumą, negalime atskleisti“, – teigė R.Juodviršis.

Ligoninių atstovai: tyrimai nieko blogo nerodė

Tuo metu abiejų ligoninių atstovai teigia, kad pacientas buvo priimtas ir gavo visą reikiamą konsultaciją. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje po tyrimų ir paskirto gydymo jis pasijuto geriau ir buvo išleistas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Respublikinė Klaipėdos ligoninė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Respublikinė Klaipėdos ligoninė

„Minimas asmuo lapkričio 11 dieną greitosios medicinos pagalbos automobiliu atvežtas į Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių. Pacientui operatyviai buvo atlikti tyrimai, reikalingi įtariant ūmią kardiologinę būklę. Tuo metu tyrimų rezultatai ūmios būklės nerodė. Po gydytojo specialisto konsultacijos ir skirto gydymo, pacientas pasijautė geriau ir išvyko į namus“, – teigė ligoninės atstovė Aistė Noreikaitė.

Kitoje ligoninėje buvo atlikti tyrimai, tarp jų ir dėl galimo infarkto. Kaip teigiama, ūmios būklės jam nebuvo nustatyta. „Pateikus tolimesnio gydymo rekomendacijas, vyras išleistas namo“, – sakė Respublikinės Klaipėdos ligoninės atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius