-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 28

Ežero pakrantėje – mėšlo ir pūvančio šieno, plastikinių maišų krūvos: dėl tokios netvarkos neapsikentė kaimynai

Šalia Vievio, paukštyno komplekso pašonėje, Ausieniškių kaime ūkininkaujanti šeima jau kuris laikas erzina kaimynus. Šie teigia negalintys pakęsti netvarkos, galvijų, kurie teršia Ausieniškių ežero pakrantę ir patį ežerą, ten pat esą tekančių srutų, pašarų rulonais apstatytų medžių, kurie pūva. Skundai nuolat pasiekia ir Elektrėnų savivaldybę bei Trakų aplinkosaugininkus, šie neslepia tegalintis paraginti susitvarkyti.

Netoliese gyvenantis Eugenijus 15min pasakojo esąs žvejys mėgėjas, tad myli gamtą, mėgsta ir pasivaikščioti, ir pasimėgauti ja. Todėl, kaip sako, ir širdį skauda dėl netvarkos netoli Ausieniškių ežero, kur ūkininkauja Vyto Nenartavičiaus šeima.

Skundai įvairūs

Esą dėl ūkininko pašarų rulonų, kurie sudėlioti aplink medžius, šie menksta. Iš teritorijos sklinda nemalonūs mėšlo ir srutų kvapai, srutos esą teka ir į netoliese esantį ežerą. O institucijos nieko nedarančios, įsitikinęs Eugenijus.

„Ten jokios tvarkos nėra. Juk taip dažnai matome, kai tik pas ūkininką koks pažeidimas, netinkamai išbetonuota ar pan., tuoj visiems parodo, o čia nieko. Vieną kartą jį nubaudė 7 eurų bauda, kitą – 15 eurų. O medžiai pūva, kamienai apkrauti tais rulonais. Srūtos bėga.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Ausieniškių kaimas
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Ausieniškių kaimas

Prie tos fermos yra vandens telkinukas, tvenkinukas toks, ten žuvų net yra, bet jų neįmanoma valgyti. Aš esu žvejys mėgėjas, mėgstu nueiti ir prie ežero, pažvejoti, pailsėti po darbų. Bet ateina karvės prie ežero, ten girdomos, arba randi pakrantėje karvių „blynus“ didžiausius.

Karves pririša, bet taip, kad jos gali ateiti iki vandens, ten atlieka savo reikalus“, – kalbėjo Eugenijus.

Atvažiavo tikrinti

Į Ausieniškių kaimą neretai vyksta aplinkosaugininkai iš Aplinkos apsaugos departamento Trakų aplinkos apsaugos skyriaus. Šįkart, vėl sulaukę kaimynų skundo, atvyko kartu su Elektrėnų savivaldybės atstovu, mero patarėju Gintaru Jančiausku.

Trakų aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Egidijus Kirkliauskas ir vyriausioji specialistė Indrė Balnionytė-Gecevičienė šįkart nei ūkininko, nei kitų šeimos narių namuose sako neradę.

„Čia šiek tiek aptvarkyta, palyginti su tuo, kaip pernai atrodė. Bet mėšlo nebuvo, šienas gulėjo, na, bet tai ne atlieka. Jis buvo susitvarkęs, bet matau, kad vėl pradėjo kaupti“, – stovėdamas šalia šio ūkininko valdų kalbėjo E.Kirkliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius