Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos universiteto ligoninės darbuotojų skundas pasiekė Seimo komitetą

Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė, socialdemokratė Orinta Leiputė kreipėsi į komiteto pirmininką konservatorių Antaną Matulą prašydama artimiausiame komiteto posėdyje apsvarstyti Klaipėdos universiteto ligoninės darbuotojų kreipimąsi dėl nevienodų atlyginimų už tą patį darbą, - rašoma išplatintame pranešime spaudai.
Orinta Leiputė
Orinta Leiputė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Panašu, kad čia susiduriame su dar viena nevykusios Arūno Dulkio reformos grimasa. Sujungus įstaigas, nenorima suvienodinti algų. 2023 m. sausį buvo sujungtos 3 gydymo įstaigos: Klaipėdos universitetinė, Klaipėdos jūrininkų ir Palangos reabilitacinė ligoninės. Taip atsirado Klaipėdos universiteto ligoninė. Lietuvos slaugos specialistų organizacijos duomenimis, naujojo junginio „Jūrininkų filialo“ darbuotojų darbo užmokesčio koeficientai yra mažesni negu „Klaipėdos ligoninės“ darbuotojų“, – pažymi O. Leiputė.

Ji ragina nedelsiant išsiaiškinti, kodėl ligoninės vadovybė neieško sprendimų dėl darbo užmokesčio pastoviosios dalies koeficientų ir darbo krūvių. Parlamentarė taip pat tikisi sužinoti Sveikatos apsaugos ministerijos planus dėl ligoninės ateities.

BNS nuotr./Klaipėdos universiteto ligoninė
BNS nuotr./Klaipėdos universiteto ligoninė

Socialdemokratė atkreipia dėmesį, kad Klaipėdos universiteto ligoninės vadovybė nepaiso savo įsipareigojimų ir iki šiol nėra parengusi plano dėl skirtingų filialų darbuotojų darbo krūvių suvienodinimo.

„Naujojo junginio – Klaipėdos universiteto ligoninės – vadovai pasirašė susitarimą su profsąjungomis, kuriuo įsipareigojo spręsti darbuotojų darbo krūvių klausimą, parengti darbuotojų pasyvių budėjimų namuose suvienodinimo planą.

Deja, šį įsipareigojimą vadovai „užmiršo“. Darbuotojai skundžiasi visiškai išbalansuotu ir neteisingu apmokėjimu už pasyvius budėjimus namuose: vieniems už budėjimą mokami 25 Eur už valandą, o kitiems – tik 3,4 Eur už valandą. Kas čia per sukčių karalystė?“ – stebisi Lietuvos socialdemokratų partijos Seimo frakcijos seniūnės pavaduotoja O. Leiputė.

Ji įspėja, kad situacija, kai už vienodą ar tos pačios vertės darbą mokami nevienodi atlyginimai, atitinka diskriminacijos darbe teisinę apibrėžtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito