Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 04

Konservatoriai neigia, kad partiją į rinkimus ves ne G.Landsbergis

Seimo kuluaruose vis garsiau kalbama, kad konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis neves partijos į rinkimus, nes nenori atsisakyti Europos Parlamento (EP) nario mandato. Tai kas gi iš konservatorių galėtų stoti į Seimo rinkimų sąrašo priekį?
Irena Degutienė ir Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis ir Irena Degutienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Valdančiosios daugumos atstovai tarpusavyje kalbasi, kad viena realiausių kandidatūrų, galinčių mobilizuoti partiją ir vesti ją į rinkimus, – pirmoji G.Landsbergio pavaduotoja, Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė, kuri su juo nuožmiai rungėsi dėl partijos lyderio posto.

Tačiau konservatorių prezidiumo narys Paulius Saudargas tvirtino, jog prezidiume jau buvo patvirtinta, kad partijos rinkimų sąraše pirmuoju numeriu įrašytas G.Landsbergis, o antruoju – I.Degutienė. Pagal partijos nuostatas jie nebus reitinguojami. Viso likusio partijos sąrašo laukia visuotinis partijos narių reitingavimas.

„Na, jis žadėjo atsisakyti EP nario mandato ir vesti partiją į rinkimus. Bent aš tai esu girdėjęs per prezidiumo posėdį“, – išgirdęs klausimą, ar iš tikrųjų G.Landsbergis bus rinkimų sąrašo lyderis, iš pradžių linksmai nusijuokė, o po to surimtėjo konservatorių prezidiumo ir Seimo narys Paulius Saudargas.

Pasak jo, jei būtų nuspręsta, kad partiją į rinkimus veda I.Degutienė, tai turėtų patvirtinti partijos taryba, kuri turėtų posėdžiauti birželio pabaigoje.

Kitas konservatorių prezidiumo narys, nenorėjęs skelbti savo pavardės, teigė manąs, jog I.Degutienės partijos rinkimų sąrašo lyderio pozicijoje nepageidautų ir pats G.Landsbergis, ir jo šalininkai, esantys opozicijoje senajai konservatorių gvardijai ir I.Degutienei.

Nepanoręs būti įvardintas konservatorius prasitarė, jog kur realiau, kad G.Landsbergį rinkimų sąrašo lyderio pozicijoje pakeistų kita moteris – buvusi konservatorių vyriausybės finansų ministrė Ingrida Šimonytė, kuri Seimo rinkimuose jiems atstovaus Vilniaus Antakalnio vienmandatėje apygardoje.

„Vietoj savęs rinkimų lydere paskyręs I.Degutienę, G.Landsbergis prarastų kontrolę partijoje, o I.Šimonytė – jam artimas žmogus, todėl ji būtų kur patikimesnė“, – kalbėjo konservatorių prezidiumo narys.

Konservatorių prezidiumas į posėdį rinkosi trečiadienio pavakare. Prieš jį nepavyko susisiekti nei su I.Degutiene, nei su G.Landsbergiu.

Pasirodžius publikacijai, konservatoriai išplatino komentarą.

„TS-LKD taryba dar kovo mėnesį priėmė sprendimą, kad partijos sąrašą ateinančiuose Seimo rinkimuose ves partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Todėl bet kokie svarstymai, kad sąrašą į rinkimus gali vesti kitas asmuo – yra klaidinantys ir neatitinkantys tikrovės“, – rašo partijos atstovė spauda Ugnė Naujokaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas