Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 16

Laisvės partija išsprendė dilemą dėl paramos ten, kur susikaus TS-LKD ir Liberalų sąjūdis

Laisvės partija išskyrė keletą kandidatų, kuriuos rems antrajame Seimo rinkimų ture, bet daugumoje atvejų dėl to leista apsispręsti skyriams. Partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, jog staigmenų dėl paramos kairės kandidatams neturėtų rastis.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dominuoja centro dešinės ir nepriklausomi kandidatai“, – apie paramą 15min kalbėjo ji, tiesa, pabrėžė, jog partija nerems save Gargždų apygardoje išsikėlusio Petro Gražulio.

Antrajame Seimo rinkimų ture vienmandatėse apygardose Laisvės partija nurodė palaikysianti Liberalų sąjūdžio pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kuri varžysis su konservatoriumi Mykolu Majausku, taip pat – konservatorę Rasą Petrauskienę, kuri susikaus su minėtu P.Gražuliu.

Dar keliose apygardose – nepriklausomą kandidatą Domą Griškevičių, susitiksiantį su „valstiečių“ keliamu Valerijumi Simuliku, Liberalų sąjūdžio kandidatą Romualdą Vaitkų, kuris konkuruos su socialdemokratu Dariumi Petrošiumi.

Sprendimus dėl paramos šiems kandidatams penktadienį priėmė Laisvės partijos valdyba.

„Šiandien Laisvės partijos valdyboje nusprendėme pakviesti savo rinkėjus antrame ture rinktis tuos kandidatus, kurie galėtų prisidėti prie Laisvės partijos iniciatyvų ir palaikyti tikrus pokyčius Lietuvoje. Pirmiausiai, švietimo, žmogaus teisių, ekonomikos ir kitose srityse.

Laisvės partijos valdyba išskyrė kelis kandidatus, kuriuos kviečia paremti vienmandatėse apygardose:

- Viktoriją Čmilytę-Nielsen LRLS (Vilniaus Senamiesčio-Žvėryno) – nes pokyčiams reikia daugiau liberalų;

- Rasą Petrauskienę TS-LKD (Gargždų) – nes turime unikalų šansą su šia šaunia kandidate atsikratyti P.Gražulio;

- Domą Griškevičių (Šiaulių Saulės) – nes reikia naujos kartos politikų, o Domo oponentas V.Simulik dar ir pasisako už mirties bausmės grąžinimą;

- Romualdą Vaitkų LRLS (Tauragės) – nes turime vilties, kad liberaliai mąstantis Romualdas prisidės prie teisingų iniciatyvų“, – feisbuke išdėstė A.Armonaitė.

15min pasiteiravo, o ką partija rems ten, kur susirungs į koaliciją su Laisvės partija klijuojami Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatai.

A.Armonaitė teigė, jog partija neturi vieningo ir universalaus sprendimo.

„Esam palikę laisvę apsispręsti skyriams ir kandidatams. Kai kurie jau ir pasikonsultuoja“, – sakė ji.

Tą patį politikė parašė ir feisbuke: „Kitose apygardose taip pat yra žmonių, vertų paramos, ir esame pasiruošę ta parama pasidalinti vietos lygiu, nusprendus mūsų kandidatams ir skyriams.“

Antrasis Seimo rinkimų turas – spalio 25-ąją, išankstinis balsavimas rinkimuose prasidės jau pirmadienį. Antrajame ture varžysis 12 Laisvės partijos kandidatų, per pirmąjį turą į Seimą jų pateko 8.

A.Armonaitė anksčiau išreiškė norą vesti partiją į koaliciją, tačiau nedetalizavo, su kuo ją įsivaizduoja. Kalbėdama apie TS-LKD, politikė išskyrė, kad jų pažiūros, lyginant su Laisvės partijos, kiek skiriasi.

„Tėvynės sąjunga dabar yra susipozicionavusi kaip ekonominės kairės partija, tai reikėtų žiūrėti, kas kairuoliško būtų pasiūlyta, ir koks mūsų santykis su tuo. Mes esame klasikinė liberali organizacija, kuri pasisako už darbo vietą sau ir kitam, kuriantį žmogų ir daugiau laisvės jam“, – „Delfi TV“ laidai „Lietuvos politikos forumas“ sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius