Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 08 01

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis: Lietuva, Latvija ir Estija per mažos, kad išliktų vienos pačios, būtinas glaudesnis bendradarbiavimas

Lietuva, Latvija ir Estija yra per mažos valstybės, kad ilgalaikėje perspektyvoje išliktų veikdamos vienos pačios, todėl ateityje turi glaudžiau bendradarbiauti, sako Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis.
Baltijos šalys
Baltijos šalys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Mano nuomone, kiekviena šalis yra per maža – Estija, Latvija, Lietuva – kad ilgalaikėje perspektyvoje išgyventų veikdamos vienos pačios. Jei per artimiausius 10 metų nerasime būdų suartėti, šios šalys neegzistuos“, – Latvijos televizijai antradienio vakarą sakė A.Bėrzinis.

„Bandysiu daryti viską, kiek tai atitinka logiškus Latvijos interesus, kad galėtume judėti pirmyn kartu. Estija sugebėjo geriau bendradarbiauti su Suomija ir perimti patirtį daugelyje sektorių. Latvija ir Lietuva  perėjo savo procesus, verslo interesai susidurdavo, verslas tapo svarbesnis už valstybių interesus, ypač kai kuriuose projektuose, bet dabar jau suaugome“, –  teigė jis.

„Jei norime išgyventi pasaulyje, turime suvienyti savo jėgas“, – kalbėjo Latvijos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus