Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lolita Zero šiemet „Eurovizijoje“ nedalyvavo, bet vis tiek prikišo velnišką įvaizdį

Besipiktinančiųjų dėl pernelyg demoniškos šių metų „Eurovizijos“ chorą papildė vienas rusiškas „Telegram“ kanalas. Tik čia ne vien kritikuojamas toks kai kurių dalyvių įvaizdis, bet ir sudarytas klaidingas įspūdis, esą Lietuva į konkursą delegavo šėtoną primenantį atlikėją – Lolitą Zero. Aktoriaus Gyčio Ivanausko sukurtas personažas tikrai dalyvavo atrankoje, bet užpernai ir finalo nelaimėjo.
Lolita Zero / Edvardo Blaževič LRT nuotr.
Lolita Zero / Edvardo Blaževič LRT nuotr.

Pyko dėl visų šėtoniškų pasirodymų

Pusės minutės trukmės įrašu, kuriame matyti ragais pasipuošusios Lolitos Zero pasirodymo ištrauka, buvo pasidalyta „Telegram“ kanale „Россия на игле“ (rus. „Rusija ant adatos“).

„Lietuvos kandidatas į „Euroviziją“. Šventas, šventas, šventas“, – taip gegužės pradžioje, prieš pat šiemetę „Euroviziją“, pakomentuotas šis klipas.

Ekrano nuotr. iš „Telegram“/Gyčio Ivanausko sukurtas personažas Lolita Zero atrankoje į „Euroviziją“ dalyvavo 2022 m., bet jos nelaimėjo
Ekrano nuotr. iš „Telegram“/Gyčio Ivanausko sukurtas personažas Lolita Zero atrankoje į „Euroviziją“ dalyvavo 2022 m., bet jos nelaimėjo

Čia nepatikslinta, ar įraše matomas atrankos į konkursą nugalėtojas, ar jis buvo atrinktas būtent į šių metų konkursą.

Bet kontekstas – iki „Eurovizijos“ buvo likusi mažiau nei savaitė, be to, iš atlikėjų vaizdo klipų buvo galima suprasti, jog kai kurių pasirodymai turės šėtoniškų elementų, – piršo būtent tokią nuomonę.

Tai galima suprasti iš komentarų. Nė vienas komentatorius neatkreipė dėmesio, kad rodoma 2022 m. atranka ir ne jos nugalėtojas, tačiau daugelis piktinosi, esą konkursas keičiasi nepageidaujama linkme, vienas virtualiai nusispjovė, kitas prisipažino norintis keiktis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Eurovizijos“ gerbėjai renkasi į Malmės areną stebėti konkurso finalą
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Eurovizijos“ gerbėjai renkasi į Malmės areną stebėti konkurso finalą

„Ne ne. Viskas vyksta teisingai. Išdavystė, beprotybė turi „žaisti iki galo“ kiekvienoje buvusioje respublikoje (Sovietų Sąjungos – red. past.). Visi turėtų pasiskiepyti nuo liberastijos, kad kvailumas išsivadėtų iš smegenų...

Tokių kvailių bei programuotojų, žinoma, apstu Rusijoje... Bet kol kas mažai kas suprato šių 33 šventos demokratijos metų prasmę.

Atėjo laikas „Euroviziją“ pervadinti į „Devilvision“ (angl. „devil“ – „velnias“) arba „Šėtono-garbinimo-viziją“, – aiškino vienas komentatorius.

Tame pačiame kanale buvo ir daugiau panašių įrašų apie šių metų konkursą, piktintasi Sodoma ir Gomora.

Airijos dainininkei „raganai“ Bambie Thug buvo prikištas mirties kultas: „Visur satanizmas. Airija yra stipriai katalikiška šalis ir tai tarnauja tik satanistų, valdančių Airiją, interesams – jie myli savo simboliką.“

Nepraleista proga pasišaipyti iš „Eurovizijos“ nugalėtojo Nemo: „Caraitė naktį susilaukė lyg sūnaus, lyg dukros. Vienu žodžiu, žvėriukas…“

Dainą skyrė mamai

Nors G.Ivanausko sukurtas personažas Lolita Zero išties būtų derėjęs prie ne vieno „Eurovizijos“ pasirodymo, jo Malmės scenoje nebuvo. Impozantiška atlikėja apskritai nedalyvavo šiemetėje atrankoje.

Klaidinga ir jo sukurto šou interpretacija – kostiumo dalimi tapę didžiuliai ragai ne simbolizavo Šėtoną, o ragino paleisti savus demonus.

Taip pat skaitykite: Lolita Zero – vėl dėmesio centre: internautai pavėluotai ją „siunčia“ į „Euroviziją“

„Eurovizijos“ atrankoje Lolita Zero dalyvavo pernai. Įspūdingai persikūnijęs G.Ivanauskas, nuėjęs iki finalo, teigė, kad kūrinį skyrė savo šviesaus atminimo mamai, kuriai esą patiko sūnaus sukurtas personažas.

VIDEO: Lolita Zero „Not Your Mother“, 2022-ųjų „Eurovizijos“ atrankos finalas

„Esu pagalvojęs, jeigu ji dar būtų gyva, kaip sureaguotų, – tuomet pasakojo atlikėjas. – Tam tikra prasme šis numeris bus ir jai. Mama visų pirma buvo mano pati geriausia draugė ir mano visų geriausių draugų geriausia draugė.

Aš į sceną lipdavau tiktai dėl jos. Ji matė visus mano spektaklius. Ir Lolitą matė, mes kartu žiūrėdavome televizijos įrašus, kartu žvengdavom, kikendavom. Mama buvo mano moralinis ramstis.“

Pirmą kartą Lolita Zero pasirodė 2016 m. Emilio Vėlyvio filme „Zero III“. Vėliau ji dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje, o užpernai grįžo pasikeitusi.

Taip pat skaitykite: Gytis Ivanauskas eurovizinę dainą skiria savo šviesaus atminimo mamai

Tuomet laimėti finalo nepavyko, bet G.Ivanauskas pabrėžė, kad jo pasirodyme buvo ne viena žinutė žiūrovams: „Pagrindinė žinutė būtų tokia, kad reikėtų išsilaisvinti iš savo demonų, tiesiog nusirauti stogą ir eiti į šokių aikštelę!

Labiau įsigilinant yra paliestos daug svarbesnės temos. Tolerancija, homofobija, LGBT – reikėtų gerbti ir mylėti vieniems kitus, būtent kovoti su savo demonais, nes juk mes visi gyvenam viename bendrame kieme. Jeigu mes viename kieme, tai kažkaip, man atrodo, norėtųsi, kad ir sugyventume bendrai.“

Taip pat skaitykite: G.Ivanauskas: „Norime būti pastebėti, bet išsiunčiame tuos, kurie būna dugne“

Šie G.Ivanausko žodžiai buvo cituoti ne kartą (čia, čia).

15min verdiktas: trūksta konteksto. Aktoriaus G.Ivanausko sukurtas personažas Lolita Zero šiemet dalyvauti „Eurovizijoje“ nepretendavo. Jo kostiumas ne simbolizavo Šėtoną, o ragino paleisti savus demonus.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito