Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
2012 04 25

Mečys Laurinkus Seimo rinkimuose iššūkio Rolandui Paksui nemes

Buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas ir diplomatas Mečys Laurinkus Seimo rinkimuose dalyvaus su Liberalų ir centro sąjunga, kuri kandidatui jau numatė vienmandatę rinkimų apygardą. Apie tai paskelbė partijos vadovas Algis Čaplikas.
Mečys Laurinkus
Mečys Laurinkus / Gretos Skaraitienės nuotr.

M.Laurinkus dėl rinkėjų balsų rungsis vienmandatėje apygardoje Utenoje. „Susitiksime su meru, administracijos direktoriumi, Utenos regiono aplinkosaugininkais. Pristatysiu Liberalų ir centro sąjungos kandidatą šioje apygardoje -Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos akto signatarą Mečį Laurinkų“, – savo „Facebook“ paskyroje trečiadienį pranešė A.Čaplikas.

Buvęs saugumo šefas 15min.lt anksčiau yra patvirtinęs, jog eis į rinkimus. Jis žadėjo vienmandatėje apygardoje rungtis su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininku Rolandu Paksu.

„M.Laurinkus kandidatuoja ten, kur jam mielaširdingai leidžia jį priglaudusi partija. Jis nėra tokio lygio politinis veikėjas, kuris galėtų kelti sąlygas. Tokia mano nuomonė apie jį kaip apie politiką“, – teigė V.Mazuronis.

„Būtinai tą darysiu (kandidatuos toje pat vienmandatėje apygardoje – aut.), jeigu jis eis į rinkimus. Koks mano motyvas? Labai paprastas: viešai noriu padiskutuoti apie labai svarbius dalykus, apie santykius su Rusija, ką jis galvoja kitais užsienio politikos klausimais“, – anksčiau 15min.lt sakė M.Laurinkus.

Tačiau kol kas nėra aišku, kurią vienmandatę rinkimų apygardą pasirinks R.Paksas. Kaip 15min.lt sakė „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, tėra nuspręsta, kad partijos pirmininkas bus įrašytas į pirmą bendro sąrašo vietą „Vienmandatė apygarda dar nėra pasirinkta, nes kol kas esame neapsisprendę, ar reikia jos ieškoti“, – sakė politikas.

Anksčiau R.Paksas į Seimą kandidatavo sostinės Antakalnio vienmandatėje apygardoje.

V.Mazuronis teigė, kad M.Laurinkus – ne tokia politinė figūra, kuri gali kelti sąlygas ir pati pasirinkti, kur kandidatuoti. „M.Laurinkus kandidatuoja ten, kur jam mielaširdingai leidžia jį priglaudusi partija. Jis nėra tokio lygio politinis veikėjas, kuris galėtų kelti sąlygas. Tokia mano nuomonė apie jį kaip apie politiką“, – teigė V.Mazuronis.

Per praėjusius savivaldos rinkimus M.Laurinkus į Vilniaus miesto tarybą kandidatavo Krikščionių partijos sąraše.

M.Laurinkus yra kreipęsis į Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus, kad šie paaiškintų, koks jo statusas šioje partijoje. „Jokio atsakymo dar negavau“, – 15min.lt anksčiau sakė jis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams