Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
2013 09 22

Ministrui abejojant dėl BPC vadovo tinkamumo, šis ragina palaukti tarnybinio tyrimo išvadų

Vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui prabilus apie Bendrojo pagalbos centro (BPC) viršininko Artūro Kedavičiaus tinkamumą eiti pareigas, pastarasis teigia, jog reikia palaukti tarnybinio patikrinimo išvadų.
Bendrasis pagalbos centras
Bendrasis pagalbos centras / PAGD nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) tarnybinį patikrinimą pradėjo po to kai šeštadienį žiauriai buvo nužudyta nepilnametė, kuri prieš tai telefonu kreipėsi pagalbos į BPC, tačiau šio centro specialistams nepavyko nustatyti aukos buvimo vietos.

„PAGD pavesta atlikti tarnybinį patikrinimą ir išsiaiškinti. Aš manau, kad būtų labai gerai, kad išsiaiškintų, ar aš viską padariau, ar ne viską“, – LRT radijui sakė A.Kedavičius.

Pasak jo, yra nesąžininga kaltinti BPC, kad nenustatė merginos buvimo vietos.

„Kaltinti mus, kad mes negavome, tai yra nesąžininga, nes operatoriai privalo mums pateikti, o ne mes turime iš operatorių kažkokiu būdu išlupti“, – kalbėjo A.Kedavičius.

Pasak jo, pagal galiojančią tvarką dabar ryšio operatoriai kartu su pagalbos skambučiais turi pateikti ir skambinančiojo vietos nustatymo duomenis.

„Šiuo atveju mes šių duomenų negavome. Reikia išaiškinti, kodėl“, – tikino BPC viršininkas.

Jis sakė, jog skambinant 112 iš telefono, kuriame nėra SIM kortelės, vietą galima nustatyti tik „Tele2“ tinkle.

„Tele2“ tinkle galima. „Bitės“ ir „Omnitel“ tinkluose tokių galimybių nėra. (...) Kai su ryšio operatoriais buvo derinama, kaip realizuoti šį reikalavimą (BPC pateikti vietos nustatymo duomenis – BNS), ir „Omnitel“, ir „Bitė“ informavo, kad tinkle jie neturi technologinių galimybių, kad kartu su skambučiais ateitų skambinančiojo be SIM duomenys“, – kalbėjo A.Kedavičius.

Pasak jo, šiuo metu BPC nei iš „Bitės“, nei iš „Omnitel“ BPC nėra gavęs oficialaus patvirtinimo, kad jie savo tinkle įdiegė tokius sprendimus.

Šeštadienį Panevėžio rajone įvykdyta žiauri žmogžudystė, kai, kaip manoma, 17-metė buvo pagrobta, išžaginta ir vėliau sudeginta kartu su automobiliu miške. Mergina prieš tai skambino į BPC, tačiau centro specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tiriantys žmogžudystės Panevėžio rajono Keravos kaime aplinkybes, šeštadienį sulaikė tris nusikaltimu įtariamus asmenis.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams