Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parlamentarai apsispręs dėl Rusijos ir Baltarusijos TV programų draudimo pratęsimo

Vilnius, birželio 13 d. (BNS). Rusijoje ir Baltarusijoje registruotų kompanijų kuriamas programas Lietuvoje ketinama drausti, kol šios valstybės kels grėsmę nacionaliniam saugumui.
Karolis Kavolėlis nuotr.
Karolis Kavolėlis nuotr.

Ketvirtadienį Seimas planuoja balsuoti dėl tai numatančios Visuomenės informavimo įstatymo pataisos.

Projektą pasiūlė Vyriausybė. Jos teigimu, Rusijos karinei agresijai Ukrainoje tęsiantis trečius metus, ją lydi nuolatinė šios šalies valdžios inspiruota ir palaikoma intensyvi dezinformacijos kampanija visoje Europos Sąjungoje. Dėl to ribojamųjų priemonių imtasi visoje Bendrijoje.

Dabar Visuomenės informavimo įstatyme nustatytas rusiškų ir baltarusiškų programų retransliavimo draudimas baigs galioti šių metų spalio 1 dieną.

Projektu siekiama pratęsti draudimą Lietuvoje retransliuoti ar internete platinti Rusijos ir Baltarusijos radijo, televizijos programas.

Šį draudimą siūloma taikyti, kol Rusija ir Baltarusija Nacionalinio saugumo strategijoje bus nurodytos kaip keliančios pavojų ir grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Įstatyme taip pat numatyta išimtis, kad minėtos programos gali būti retransliuojamos ar platinamos, kai tai daroma iš Europos Sąjungos valstybių narių ar Europos konvenciją dėl televizijos be sienų ratifikavusių valstybių arba kai Lietuvos radijo ir televizijos komisija suteikia tam leidimą.

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos užsakymu atlikta apklausa parodė, kad dauguma –  keturi iš penkių – gyventojų nepasigenda rusiškų televizijų programų. Tuo metu 14 proc. apklausos dalyvių prisipažino pastaruoju metu žiūrintys Rusijoje transliuojamus TV kanalus. 

Apklausą Lietuvos radijo ir televizijos komisijos užsakymu gegužės mėnesį atliko rinkos tyrimų bendrovė „Kantar“. Tyrime dalyvavo 1123 Lietuvos gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito