Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 09 08

Premjeras neketina tikrintis pasitikėjimo Seime, kaip siūlo konservatoriai ir liberalai

Premjeras Algirdas Butkevičius neketina tikrintis pasitikėjimo Seime, kaip siūlo konservatoriai ir liberalai. Tokį raginimą trečiadienį išsakė konservatorių ir liberalų partijų pirmininkai Gabrielius Landsbergis ir Remigijus Šimašius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Žinote, ką kalba tie du ponai politikai, man tikrai nerūpi, ir ką mano kyšininkavimu stambiu mastu įtariamo E.Masiulio bendražygis ir privačių darželių tinklo savininkės A.Landsbergienės, dėl kurios verslo skaidrumo yra taip pat daug įtarimų, vyras. Man svarbus Lietuvos žmonių pasitikėjimas ir aš manau, kad jį turiu“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjeras.

Raginimu pasitikrinti pasitikėjimą opozicija reagavo į valdančiųjų socialdemokratų kritiką prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Premjero ir socialdemokratų atvirai užgaulūs, melagingi ir įžeidžiantys prezidentę vieši pareiškimai akivaizdźiai rodo, kad premjerui prezidentės pasitikėjimas neberūpi. Esame įsitikinę, kad tokiomis aplinkybėmis premjeras turėtų nedelsdamas pasitikrinti, ar dar turi Seimo pasitikėjimą“, – rašoma politikų pareiškime.

Reaguodami į prezidentės raginimą atsistatydinti krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui, socialdemokratai antradienį pareiškė abejojantys dėl prezidentės gebėjimo vykdyti tiesiogines pareigas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio vadovai socialdemokratų pareiškimą pavadino „desperacijos ir žemos politinės kultūros demonstracija, kuri kenkia valstybės konstitucinės santvarkos autoritetui, žmonių pasitikėjimui konstitucinėmis Vyriausybės ir premjero institucijomis ir jų sugebėjimu veikti atsakingai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus