Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 30

Prezidentas inicijuoja neblaivios prie vairo įkliuvusios Alytaus teisėjos atleidimą

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį kreipėsi į Teisėjų tarybą, inicijuodamas neblaivios avariją sukėlusios Alytaus apylinkės teismo teisėjos Vaidutės Stangvilienės atleidimą. 
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

V.Stangvilienę siūloma atleisti iš pareigų jai pažeminus teisėjo vardą.

Šalies vadovas taip pat sustabdė teisėjos įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jos atleidimo iš pareigų.

Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą buvo priimtas generaliniam prokurorui pateikus duomenų, kad V.Stangvilienės atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo apsvaigus alkoholiu, teigiama Prezidentūros pranešime.

G.Nausėdos teigimu, teisėjams yra keliami ne tik ypač aukšti profesionalumo, bet ir elgesio, moralės reikalavimai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, o elgesys, susijęs ne tik su tiesioginiu pareigų atlikimu, bet ir su darbu nesusijusioje aplinkoje, neturi kelti jokių abejonių.

Pasak šalies vadovo, teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo to priklauso ir žmonių pasitikėjimas teismais.

Policijos departamentas pranešė, kad V.Stangvilienės vairuojamas „Nissan Primera“ Alytuje, Ligoninės gatvėje, aikštėje, kliudė stovintį „VW Golf“.

59-ių teisėjai nustatytas 2,44 promilių girtumas. Eis­mo įvy­kio me­tu žmonės ne­nu­ken­tė­jo.

V.Stangvilienė tei­sė­ja Aly­tu­je dir­ba nuo 1994-ųjų.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vai­ra­vi­mo ap­svai­gus al­ko­ho­liu. Už tai gre­sia bau­da, areš­tas ar­ba lais­vės at­ėmi­mas iki vie­ne­rių me­tų ir teisės vai­ruo­ti pra­ra­di­mas nuo vie­ne­rių iki pen­ke­rių me­tų.

V.Stangvilienė portalui alytausnaujienos.lt yra sakiusi, jog pati nemato savęs toliau dirbančios teisėjos darbą: „Kaip aš ga­liu ja bū­ti, jei pa­ti tokias by­las nag­ri­nė­ju. Man tik­rai gė­da ir prieš ko­lek­ty­vą, ir prieš pažįsta­mus.“

„Bu­vo sun­kus lai­ko­tar­pis dar­be, šiais me­tais dir­bau iki­teis­mi­nių ty­ri­mų tei­sė­ja. To­kių ty­ri­mų šį­met la­bai pa­dau­gė­jo. Dar pri­si­dė­jo as­me­ni­nės pro­ble­mos, tie­siog pa­lū­žau. Par­kuo­da­ma sa­vo au­to­mo­bi­lį už­kliu­džiau ki­tą, to net ne­pa­ju­tau, per sprin­dį nu­brau­kiau jo prie­ki­nę de­ta­lę. Iš na­mo iš­ėję du vy­rai pra­dė­jo ant ma­nęs šauk­ti, aš tie­siog pa­si­me­čiau. Tikriausiai jie iškvie­tė ir po­li­ci­ją“, – kalbėjo teisėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius