Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 10 24

Prezidentei siūlomi trys kandidatai į LVAT pirmininko pavaduotojo vietą

Atranką į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) pirmininko vietą baigusi Pretendentų į teisėjus atrankos komisija (PTAK) šalies vadovei tinkamiausiais šiai pozicijai įvardijo tris iš šešių pretendentų.
Temidė
Temidė / BFL nuotr.

Kaip rašoma pranešime spaudai, susitikusi su visais LVAT pirmininko pavaduotojo pareigų siekiančiais teisėjais, PTAK nusprendė prezidentei patarti rinktis iš Virginijos Volskienės, Irmanto Jarukaičio ir Ramūno Gadliausko.

„Sieksiu, kad teismo baigiamieji aktai būtų suprantami eiliniam žmogui, kad jam nereikėtų papildomai konsultuotis, kad asmuo pats suprastų, ką teismas surašė“, – PTAK kalbėjo R. Gadliauskas.

„Manau, kad turėtų būti skiriamas didelis dėmesys teismų praktikos vienodumui užtikrinti, taip pat teismo bendravimui su visuomene, jo veiklos skaidrumui. Kita vertus nepagrįstai neigiamoms publikacijoms atsverti būtų galima labiau pasitelkti ir išnaudoti teisėjų asociacijos pasisakymus“, – apie visuomenės palankumo teismams stoką samprotavo I. Jarukaitis.

„Turėtų būti numatyta darbuotojų parengimo programa (stiprinanti teorinį ir praktinį pasirengimą). Tai vyksta stichiškai. Tuo darbu reikėtų sudominti teisėjus (reguliuojant darbo krūvį), kad išsiugdytų sau pamainą“, – apie darbuotojų kaitą mintimis dalijosi pirmininko pavaduotojo pozicijos siekianti teisėja V. Volskienė.

Su visais LVAT pirmininko pavaduotojo posto siekiančiais pavaduotojais PTAK bendravo apie administracinių problemų sprendimą, teismo įvaizdžio gerinimą, skaidrumo, viešumo didinimą ir visuomenės pasitikėjimo teismais stiprinimo būdus.

Įvertinusi visas pasiūlytas kandidatūras, Prezidentė apsispręs, kuris teisėjas turėtų užimti LVAT pirmininko pavaduotojo postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi