Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 04 28 /15:35

Mitingas prieš Lietuvos lenkų pageidavimus pritraukė ir Garliavos aktyvistus

Sekmadienį popiet netoli Seimo rūmų mitingavo pusė tūkstančio žmonių, įsitikinusių, kad leidus lenkams dokumentuose rašyti pavardes ne lietuviškais rašmenimis ir kabinti dvikalbes gatvių lenteles, Lietuvai iškils grėsmė.
Mitingas prie Seimo
Mitingas prie Seimo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apginkime protėvių žemę, mūsų valstybinę kalbą ir žemių vientisumą“, „Ar lenkų vaikai neįgalūs, kad reikalauja lengvatų egzaminams?“, „Ar Tomaševskij planuoja užkurti naują Draučių kaimo tragediją?“, „Reikalauk grąžinti Punsko kraštą“ – skelbė susirinkusiųjų plakatai.

Mitinguoti žmonės atvyko ir iš kitų miestų. Užsakytu autobusu iš Klaipėdos atriedėjęs Dionizas Varkalis, 15min.lt paklaustas, kas nutiks, jeigu valdžia leis lenkams rašyti pavardes kaip jie nori ir kabinti dvikalbes lenteles, sakė: „Išnyks lietuvių kalba ir mūsų neliks.“

Kitas mitingo dalyvis, prisistatęs Vytautu, tvirtino, kad jį lenkų tautinės mažumos atstovai erzina dėl to, kad esą nemoka savo kalbos.

„Mane labiausiai erzina, kad jie save vadina lenkais nei žodžio nemokėdami lenkiškai. Lenkijoje gyvenantys lenkai Lietuvoje gyvenančių lenkų tokiais nelaiko, sako, kokie jie lenkai, kad kalbos nemoka? Ko jie nori? Kiek galima draugauti, jeigu jie nenori su mumis draugauti?“ – piktinosi jis.

Vytautas stovėjo rankose laikydamas plakatą „Tamoševskio klano tarnai, jūs gyvenate laisvoje Lietuvoje, čia privalu vykdyti Konstituciją ir įstatymus“, kuriame neteisingai parašyta Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderio Valdemaro Tomaševskio pavardė.

Mitingas pritraukė ir Garliavos aktyvistus, į renginį atvyko daug laiko Klonio gatvėje praleidęs buvęs parlamentaras Algimantas Matulevičius, vienas pagrindinių nežinia kur prapuolusios parlamentarės Neringos Venckienės šalininkų Renaldas Ščiglinskas filmavo mitingo dalyvius, kur ne kur matėsi iškelti plakatai su užrašu „Tie-sos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai