Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 04

S.Skvernelis apie Matijošaičių verslus Rusijoje: apie kokį bendradarbiavimą galima kalbėti?

Iki šiol su Visvaldu Matijošaičiu ypač draugiškus politinius santykius palaikęs Saulius Skvernelis sureagavo į Kauno mero neaiškią poziciją dėl verslų Rusijoje likimo. „Apie kokį bendradarbiavimą galima kalbėti, jei įmonė nutars likti ten?“, – LRT sakė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas S.Skvernelis.
Visvaldo Matijošaičio ir Sauliaus Skvernelio susitikimas
Visvaldo Matijošaičio ir Sauliaus Skvernelio susitikimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Per kiek laiko tas susitvarkys – tai yra kitas dalykas. Pasirenki vieną arba kitą pusę. Kaip ir dauguma Lietuvos verslų, o meras yra vienas pagrindinių akcininkų to verslo, jie turi apsispręsti ir labai aiškiai tą apsisprendimą kauniečiams išsakyti. Nes kauniečiams ir Kauno miesto gyventojams kyla tokių abejonių, o mero konkretaus atsakymo nėra. Čia niekaip nepavyks suderinti tokių dalykų. Jeigu tu turi verslą agresorės valstybėje, tai turi priimti sprendimus, su kuo tu esi. O jeigu esi ne su Lietuvos, Ukrainos žmonėmis, tai reiktų pagalvoti apie buvimą politikoje“, – LRT sakė S.Skvernelis.

15min primena, kad dalis „Vičiūnų grupės“ produkcijos gaminama Kaliningrado srityje ir yra parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose.

Anksčiau žiniasklaida skelbė, jog jų produkcija parduodama ir Rusijos aneksuotame Kryme. Tada grupė teigė negalinti kontroliuoti tai darančių prekybininkų.

„Vičiūnų grupė“ taip pat valdo įmonę Ukrainoje, jos filialai veikia Kijeve, Charkive, Dnepropetrovske, Odesoje ir Ivano Frankivske.

Vienos didžiausių maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“ vadovas Šarūnas Matijošaitis dar šią savaitę spaudai išplatintame pranešime pateikė savo poziciją. Anot jo, grupė dėl verslo Rusijoje priima „būtinus, neatidėliotinus sprendimus“.

„Pilnai suprantame esamą padėtį dėl verslo Rusijoje ir priimame būtinus, neatidėliotinus sprendimus. Šių dienų akivaizdoje imamės kardinalių pokyčių ir koncentruojamės į verslo dalies Vakaruose išsaugojimą“, – teigė „Vičiūnų grupės“ vadovas.

„Turime išlaikyti 5000 darbo vietų mūsų šalyje. Jaučiame atsakomybę ir prieš mūsų darbuotojus Ukrainoje bei visoje Europoje“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius